Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyermekkorunkban szüleink megpróbálnak tiszteletre és udvariasságra nevelni minket. Ez alapvetően hasznos és jó, hiszen az udvarias viselkedéssel sok mindent könnyebben elér az ember, és nem kevésbé nyugodtabb környezetet tud kialakítani maga körül. Viszont, ha mindezt túlzásba viszed, akkor előfordulhat, hogy nem éred el majd a kívánt hatást, főleg a nőkkel szemben.

Legyünk udvariasak, figyelmesek és kedvesek. A legtöbb esetben ez beválik, de előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor a túl kedves, túl figyelmes hozzáállás nem igazán nyeri el a környezeted tetszését. Ráadásul az ilyen alkatú férfiakat sok esetben az élet számos területén is kihasználják, persze elsősorban a nők.

Ezért fel kell ismerned azokat a szituációkat, ahol a megfontolt, a túlzottan önzetlen és segítőkész viselkedés nem azt az eredményt hozza, amire vártál.

Amennyiben jelenleg egy kapcsolat elején, esetleg még a hódítás folyamatában törnél előre, akkor jobban teszed, ha átgondolod ezeket, hiszen a későbbi kiegyensúlyozott és nyugodt életedhez mindez elengedhetetlen lesz. A nők értékelik az úriembereket, de nem tisztelik a túlzottan kedves kisfiúkat, ezért figyelj a következő öt pontra, melyekből megtudhatod, miért ne legyél az a túlságosan kedves fiúcska.

1. Túlságosan tisztelettudó

A legtöbb társadalmi helyzetben a férfiak és nők egymás iránti kölcsönös tisztelete nem éri el a normális szintet. Pedig a nők tisztelete egy igazi férfinak kötelező érvényű a siker elérése érdekében, mivel a gyengébbik nem a férfi értékelésének az elejére teszi a jó modort. Vannak azonban olyan helyzetek és helyszínek, ahol ezt sohasem szabad túlzásba vinned. Konkrétan most a hálószobáról van szó.

Amikor a nővel nem gyűröd össze kellő mértékben a lepedőt, amikor túlságosan óvatosan és kedvesen közeledsz, az az egyik jele annak, hogy csupán csak egy kedves fiúcska vagy. Az ágyban a nők a szenvedélyt, a spontaneitást, és a magabiztosságot értékelik a legjobban. Hidd el, a nő nem akarja, hogy mindig túlságosan finom és szende legyél, ugyanis az erőteljesebb érzéseket keresik. A legjobban ilyenkor azt kívánja, hogy elragadják az érzelmek, remegve öntse el a vágy és végül mindez úgy törjön ki belőle, mint egy vulkán. Ebben a helyzetben a piszkosabb szókimondó beszéd is olaj lehet a tűzre.

2. Túlságosan érdeklődő és aggódó

Amikor minden apróság vagy jelentéktelen dolog iránt – amit a barátnőd vagy a feleséged csinál – nagyfokú érdeklődést mutatsz, akkor megint csak túl jó vagy. Természetesen egy kapcsolatban fontos, hogy odafigyelj a párod karrierjére, hobbijára, érzelmeire, életére, de nagyon rossz jel, amikor már sokkal jobban érdekel ő, mint az, hogy mi lesz veled. Ne telepedj rá, neki is kell az ilyen irányú szabadság. Hidd el, teljesen unalmassá fogsz válni, amikor mindenbe beleütöd az orrodat. Még ha a jó szándék is vezérel, ne gondold azt, hogy ettől leszel a szemében jobb ember.

Ha teljes mértékben csak rá koncentrálsz és minden energiáddal az ő életének a jobbá tételén dolgozol, végül mindenből ki fogsz maradni. Lemorzsolódnak a barátok, az életed egysíkúvá válik, és a legrosszabb az egészben, hogy ilyenkor egyenes út vezet a kapcsolatotok végéhez. Miért? Mert túl sok vagy neki. Amikor beléd szeretett, akkor nem azt a férfit látta benned, akivé később váltál a túlzott érdeklődéssel és aggódással. Te ölted meg saját magad pozitív és férfias képét.

3. Túlságosan hízelgő

Ez is egy tipikus jele annak, hogy nem vagy elég férfias. Ez nem azt jelenti, hogy ne bókolj és ne kedveskedj szép szavakkal a nőknek, de mindennek van egy határa. Mindegy, hogy a kapcsolat elején, vagy még az ismerkedési fázisban jársz, esetleg egy régebb óta tartó kapcsolatban élsz, a nő mindig arra vágyik, hogy eredeti és őszinte szavakat suttogj a fülébe. Ha minden órában ugyanazokat a kliséket hajtogatod és állandóan ismétled önmagadat – még ha szerinted szívből jön is – a szavaid egy idő után elveszítik súlyukat.

Vannak helyzetek, amikor a párod a szokásosnál jobban kirittyenti magát. Természetesen egy vacsorára, egy esküvőre, egy bálba, vagy egy születésnapra való készülődés után - vagy közben is - megdicsérheted és bókok tömkelegével áraszthatod el. Örülni fog neki. De lesznek olyan alkalmak, amikor nem hozza a szokásos formáját, sőt kicsit el is engedi magát, amivel – mert ő is látja magát a tükörben – teljes mértékben tisztába lesz. Ilyenkor nem szabad azt ismételgetned neki, hogy pedig most is mennyire csodálatosan néz ki, mert erre a láthatóan hamis tényre egyáltalán nem kíváncsi. A nőt nem kell butának tartanod, tudja ő, hogy jelenleg milyen állapotban van, és ha ilyenkor túlzásba viszed a bókokat, a szavadnak semmi hitele nem lesz, főleg a későbbiek folyamán.

4. Túlságosan megértő

Manapság az elfogadásnak és a toleranciának rengeteg szerep jut. De, mint az előző esetekben, ha itt is átesel a ló másik oldalára, akkor újból a kisfiú kategóriába kerültél.

Amikor mindig mindenkit megértesz magad körül és elnézed, hogy átlépjenek rajtad vagy semmibe vegyenek, akkor valójában egyáltalán nem az erényes viselkedést követed. Ebben az esetben egyáltalán nem vagy férfias. A kiegyensúlyozottság érdekében minden embernek fontos a saját önbecsülése – neked is legyen az – ezért ne hagyd, hogy csorba érje. Amikor hangot adsz az elveidnek és tiszta szívvel és őszintén kiállsz ezekért, pláne a mihaszna emberekkel szemben, akkor a legjobb úton haladsz, hogy a nők a lábaid előtt heverjenek.

5. Túlságosan kedves

Az alap, hogy a pozitívan beállítottság és egy mosolygós tekintet sok esetben megnyerő. Viszont vannak helyzetek, amikor feszültebb vagy, esetleg rossz dolgok történnek veled és a hangulatod egyáltalán nem a kedvességéről árulkodik. Ne aggódj, ez mindenkivel előfordul.

Ha a karriered és az anyagi jövőd is nagyban függ egy projekttől, akkor egy kollégád vagy egy üzlettársad, esetleg egy beosztottad egész napi henyélését nem valószínű, hogy őszinte mosollyal, vidáman és viccelődve fogadod. Természetes reakció, hogy ilyenkor akár erőteljesebben is fellépsz és nem kedveskedéssel próbálod a helyzetet kezelni. De akkor miért gondolod, hogy a kedves és szívmelengető szavak megfelelőek lesznek, ha a párod nem úgy viselkedik, ahogy az egy kapcsolatban elvárható lenne? Még mindig kedves vagy vele, miközben rájöttél, hogy egy idegen férfival levelezget a facebookon? A harag és a düh is egy szükséges válasz. Néha ki kell engedned a hangodat és az asztalra kell csapnod, persze csak a normális emberi keretek között. Ebben a helyzetben mindenki látni fogja, hogy te is hús-vér ember vagy. Ember és főleg férfi.

Jónak lenni vagy rossznak?

Az összegzést nem lehet egyszerűen levetíteni erre a kérdésre, mivel a fenti gondolatok nagyrészt a már említett önbecsülésről szólnak, mely hatalmas szerepet játszik az emberi kapcsolatok, ezen belül főként a párkapcsolatok kialakításában. Amennyiben van egy normál értelemben vett nézeted a saját életedről, értékrendedről, arról, hogy mit szeretnél, hogyan szeretnéd, és legfőképpen, hogy ki vagy valójában, akkor rá fogsz találni a helyes útra. Egy ilyen férfin nem lehet keresztüllépni, nem lehet semmibe venni, nem lehet csak úgy elmenni mellette. Egy ilyen férfit mindenki egyaránt tisztel, főleg a nők.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.