A hot dog lesz az új hamburger? – A bundás virsli-rejtély nyomába eredtünk
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elég nagy hájp volt a Hot Dog Cold Beer körül nemrégiben, úgyhogy jól megnéztük magunknak mi is.

Mivel elég közel esik a szerkesztőségünkhöz az intézmény, ezért testületileg megnéztük a helyet egy nap, és ugyan rendkívül örültünk, hogy egy újabb egyedi színfolttal gazdagodott fővárosunk gasztronómiai palettája (kicsit az 1978-as Népszavát idéztük meg ezzel a mondattal, sebaj), végigfalva a kínálatot közösen arra a nevezőre jutottunk, hogy valószínűleg nem a hot dog lesz az új hamburger. Még akkor is nagyon sanszos ez, ha ez az első olyan szakintézmény, ahol nem pusztán mustárt és ketchupot freccsentenek a virsli mellé, hanem sokkal haladóbb a koncepció, van wasabi, sült hagyma, káposztasaláta, egyebek.

A Hot Dog jó helyen van, jól néz ki, bár a hely mérete miatt nem éppen beülős hely, ami a téli hónapokban, amikor senki sem akar kint állni, gond lehet, mert a mindenféle jóval megtömött kifliket nem nagyon lehet szállítani, sőt, enni sem annyira könnyű, nekünk legalábbis nem igazán sikerült. De ezt elintézhetjük annyival, hogy mi vagyunk a bénák, bár a mellettünk lévő idősebb vendég hot dogjából is úgy potyogtak alá a belevalók, mintha esne.

A hely egyik különlegességének számító corn dog (690 Ft) tulajdonképpen jó geg, de nagyjából ennyi, mert ízre messze van a kulináris mennyországtól, és a hurkapálcára húzva nem éppen fogyasztóbarát a fogyasztása sem. Félreértés ne essék, a maga műfajában ez bizonyára egy remek corn dog, olyan, amilyen a nagykönyvben meg van írva, csak a kukoricalisztből készült bundába csomagolt virsli koncepciója már alapjában véve sántít kicsit. Kapásból az Epic Meal Times-os arcok jutottak eszembe, akik hivatásszerűen találnak ki teljesen elmebeteg junk foodokat, tex mex sushit, lasagne muffint, tortilla pizza, stb. – ráadásul kettőt illik rendeli belőle férfiembernek, mert nincs az az isten, hogy egy darabbal jól lakj.

Az általános vélemény az volt, hogy a kiflik nem voltak az igaziak, amire olyan tippek érkeztek, hogy vagy nem frissek, vagy eleve nem sikerült eltalálni őket igazán (a második látogatásnál szúrtam ki, hogy a Príma Pékségből érkeznek). A két látogatás között egyébként nagyjából két hét telt el, és míg a nyitás körüli hájp idején relatíve nagy sorbanállás volt, a második alkalomnál már elég lagymatag volt a forgalom.

Ami viszont zseniális, az a sörkínálat, ugyanis csapon van Staropramen és Hoegarden, ami olyan színvonal, amiről rengeteg kocsma csak álmodik. Összességében nem bánjuk, hogy kipróbáltuk, a poén kedvéért mindenkinek érdemes ezt megtenni, hogy elmondhassa, hogy evett virslit hurkapálcáról, de a magunk részéről nem éreztük úgy, hogy ez olyasmi, amit rendszeresen meg kellene tennünk.

(Fotó: Féjja Zsolt)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.