Ilyen a jövő turizmusa – Nem szokványos célpontok 2013-ra

Eiffel-tornyot meg Times Square-t bámulni teljesen oké, de a következő ajánlatokkal új szintre vihetjük a turizmus élményét. Öt kaland távol a mainstream célpontoktól.

Peremséta Torontóban

A torontói CN Tower-ben lehetőséged van arra, hogy extrém fokozatban élvezd a kilátást, ugyanis hevederek segítségével szinte kilógatnak a torony peremén túlra, hogy alaposan körülnézhess 356 méteres magasságból. Egy túra nagyjából másfél óráig tart, az ára pedig 175 kanadai dollár, azaz nagyjából 37 ezer forint. Január 6-áig kitolták a szezon végét, a következő pedig 2013. április 3-án indul, helyet foglalni már lehet.

Gleccser-expressz

A svájci Zermattból Davosig vagy St. Moritzig tartó vasútvonal kétségtelenül az egyik leglátványosabb a világon. Itt nem is a megérkezés számít, hanem valóban maga a 291 km hosszúságú út a lényeg. Az Alpok csúcsai között cikázó járat 91 alagúton és 291 kisebb és nagyobb hídon halad át, közben elképesztő kilátást kínál az egész út során. Másodosztályon egy jegy nagyjából 30 ezer forintnyi euró, első osztályon közel 50 ezer.

Dzsipszafari Izlandon

Egyre inkább úgy fest, az egyik leginkább alulreprezentált turisztikai célpont a világon Izland. A Tripadvisor által is kiemelten ajánlott Super Jeep utazási iroda egész napos (avagy többnapos) autós túrái kitűnő alkalmat biztosítanak, hogy rövid idő alatt a lehető legtöbbet kapjuk ebből a fantasztikus országból. Egy kilencórás túra ára nagyjából 50 ezer forint felnőtteknek.

Mozi a tengeren

A thaiföldi filmfesztivált egy szikláktól védett, apró öbölben rendezik meg, amely egy apró szigeten található, és ezzel a háttérrel valószínűleg minden idők legvadregényesebb filmszínházának számít. A Film on the Rocks Yao Noi fesztivált 2012 márciusában rendezték meg, valószínűleg így lesz 2013-ban is. A fesztivált kultúrák találkozásának platformjaként hozták létre, egyik kurátora pedig nem más, mint az Oscar-díjas Tilda Swinton.

Kajakozás a Mono Lake-en

A világ egyik legkülönlegesebb ökoszisztémájával rendelkezik a dél-kaliforniai Lake Mono. Alig egy éve egy tóban talált baktérium teljesen felbolygatta a tudományos világot, ugyanis a GFAJ–1 nevére keresztelt mikroorganizmus képes volt a DNS-ében található foszfort arzénra cserélni, amihez hasonlóval korábban nem találkoztak ezen a bolygón. Természetesen akadnak szabad szemmel látható szépségei is a vidéknek, rengeteg különleges madárfaj honol például arrafelé. A park területén nincsenek szállások, de a közeli Lee Viningben akadnak kisebb szállók, és napi 15 dollárért lehet kempingezni a Lee Vining kanyonban. Kajakbérléssel több cég is foglalkozik, némi előleg leszurkolása és egy rövid oktatás után már vízre is szállhatunk.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Lenyűgöző természet – A Föld elrejtett kincsei

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon