Pár hónap alatt izomemberré gyúrta magát a pocakos színész
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Aamir Khan neve talán nem cseng annyira ismerősen azoknak, akik főképp hollywoodi filmeket „fogyasztanak”, pedig az indiai színész igencsak elismertnek számít saját hazájában – sőt, már nemzetközi terepen is, hiszen eddigi karrierje során már rengeteg díjat bezsebelt.

Eddig olyan jól sikerült (indiai) filmekben jutott főszerephez, mint a

Rang De Basanti (Ifjú lázadók), 3 Idiots (3 félnótás), Taare Zameen Par (Földre szállt csillagok), PKvagy Lagaan, utóbbit Oscarra jelölték 2002-ben a legjobb külföldi film kategóriájában.

Ezúttal pedig a Dangal kulcsfigurája lesz, a decemberben bemutatandó film kedvéért viszont áldozatot kellett hoznia:

Így festett a PK-ban

És mivel a Dhoom 3-ban (2013) és a PK-ban (2014) nyújtott szerepei miatt a mumbai színész teste már alapból ott volt a szeren, éppen ezért a Dangal rendezője felajánlotta neki, hogy vegyék fel először a film második részét, majd ezt követően az elsőt. Azonban

Ismerős lehet az egész Christian Bale-től is, aki „feláldozta” a testét a Harcos (2010) kedvéért is, de a leglátványosabb a Gépész (2004) és a Batman: Kezdődik! (2005) közötti átalakulása volt. Csakhogy Bale ekkor még csak a 30-as éveiben járt, Khan viszont már túl volt az 50-en, amikor ebbe belefogott.

de tényleg, szinte rá sem lehet ismerni. (Persze ebben bejátszott egy kis arckozmetika is – az ősz szakáll eltávolítása, hajfestés, miegymás.) A színész egyébként  olykor kételkedett abban, hogy sikerülni fog neki, sőt, néha a hitét is elvesztette – ugyanis 97 kilósan, 38%-os testzsírszázalékkal vágott neki –, de végül megcsinálta – és ő az élő példa, hogy

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.