Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

30 éves a Macskafogó. Amikor kiderült, hogy Fushimisi professzor laboratóriumának helyszíne egy létező tokiói cím, nem volt mese, meg kellett néznünk, hogy mi van ott, ha már ott voltunk a környékén. Figyelem,  sokk, botrány, olasz kaja!

Kisebb nehézséget okozott, hogy Japánban nincsenek utcanevek, körzetek vannak, amelyeken belül ugyancsak vannak körzetek, így kicsit ügyeskedni kellett, de megérte. A pontos cím Nishi-Azabu 1-13-14. Eddig oké. Bejártam a környéket, jó, mondhatjuk úgy is, hogy rohadtul eltévedtem, de így még erősebb képet kaptam Nishi-Azaburól. Történetesen csak a szokásos van arrafelé, kisboltok, és néhány étterem.

Aztán elkezdett valami eléggé gyanús lenni. Az éttermek legtöbbje olasz. És ki volt még olasz? Don Gatto. Nem tudtam elhessegetni a gondolatot, hogy itt valami gond van. A japán átlaghoz képest túlságosan sok az olasz a környéken, mégsem ez az olasz negyed, az jóval messzebb van, és az valami igazi csoda, felhúztak ugyanis a turisták kedvéért egy olasz helyszínt, ami legalább annyira illik a környékhez vizuálisan, mint tejszínhab a steak tetejére, de viccnek nem rossz. Szóval nem, nem ez az olasz negyed.

Andy, az étterem Nishi Azabu 13-14 alatt

Így ennek semmi értelme, hacsak nem történt valami súlyos történelemhamisítás a Macskafogóban. Ha a rajzfilm sztoriját megtörtént eseményeken alapulónak vesszük, akkor már összeállhat a kép. Don Gatto vereséget szenvedett, de elment Fushimisi professzor ténykedéseinek helyszínére, és bekebelezte a környéket. Új birodalmat alakított ki, és olasz éttermekben mossa tisztára a pénzét.

Felettébb gyanús, hogy Nishi-Azabu 1-13-14 alatt is egy étterem áll, ráadásul állítólag nem is rossz, isten bizony be kellett volna menni, de szerencsétlen tulajdonos nem tudta volna mire vélni a gyanakvó arckifejezésemet, szóval kihagytam a mókát. De ami ezután jött, arra nem számítottam. Sokk! Botrány! Paranoia! Egy rövid séta után, kb. 400 méterre belefutottam a tökéletes bizonyítékba. Egy étterembe, ami után nem lehet több kérdés, a Macskafogó nagyon is valóságos eseményeken alapul, és nem ott ért véget, ahol azt mi gondoljuk. Íme.

Gatto Nero. Ha Don Gattónak nincs köze ehhez az egészhez, akkor ez minden idők legfurcsább véletlene. Kerestem a környéken macskákat, de nem találtam egyet sem. Soha többé nem tudom ugyanúgy megnézni a Macskafogót. Szegény Grabowski nem győzhetett, de Tokióban, bocsánat, Pókióban legalább jó sok az olasz kaja. Ettől függetlenül boldog 30. születésnapot a legjobb magyar rajzfilmnek, Don Gatto pedig most már igazán feladhatná magát Pókióban.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.