Mintha meseországba pottyantunk volna. Unod a szürke panelokat? Akkor ezt a listát érdemes csekkolnod!

 1. 8/8


  Colmar, Franciaország

  Építészet és borok. Ezt tudja kínálni a világnak Colmar, így a legkevésbé sem meglepő, hogy szinte egész évben kész turistahadosztályok szállják meg a pasztellszínekbe bújtatott Lauch-parti városkát.

 2. 7/8

  Burano, Olaszország

  Velencével közelében található a csipkeverők szigeteként is ismert Burano. A csipkék mellett van egy még szembeszökőbb nevezetesség arrafelé, ez pedig a színes városkép. Állítólag azért ilyen színes minden ház, mert egykor a helyi halászok így azonosították be az otthonukat a tengerről.

 3. 6/8

  Balestrand, Norvégia

  A skandinávok nem éppen vidám, mediterrán vérmérsékletükről ismertek, de a Sognefjord partján fekvő Balestrand lakói mégis a színekre szavaztak, igaz, a maguk visszafogott módján.

 4. 5/8

  Júzcar, Spanyolország

  Aprajafalvát idézi meg a spanyol Júzcar városa, ami nem véletlen, mert 2011-ben ott tartották a Hupikék törpikék 3D-film spanyol bemutatóját. A premier előtt kékre kenték a falut, ami annyira bejött a helyieknek, hogy később egy szavazáson úgy döntöttek, megtartják az árnyalatot, igaz, ebben az is szerepet játszhatott, hogy az idegenforgalmat jelentősen fellendítette a nagy kékség.

 5. 4/8

  Mandraki, Görögország

  A görög falvakat rendszerint fehérre meszelik, ilyen hely Mandraki is, ahol buzukki hangja szól, a tenger ragyogó kékje, és a házak vakító fehérje egészen briliáns vizuális összjátékot produkál. Szinte látjuk magunkat muszakát eszegetve és ouzót kortyolgatva az árnyékban.

 6. 3/8

  Wuzhen, Kína

  A csatornarendszer miatt a kínai Velencének tűnik Tongxiang városka, bár faházakban élnek a helyiek, és gyanítjuk, hogy nincs Szent Márk terük és Dózse-palotájuk sem, bár a kínaiaknál sosem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy vadregényes hangulatú, gyönyörű hely, ami megérne egy túrát.

 7. 2/8

  Cinque Terre, Olaszország

  La Speziától délre, tengerparti sziklafalakra fecskefészekként tapadó kisvárosok bújnak meg, egészen pontosan öt darab. A látvány mesés, de vannak barátságosabb olasz városok, ezt biztosan állíthatjuk.

 8. 1/8

  Qaqatorq, Grönland

  Grönlandon van sok jég, meg hideg, ellenben színből és változatosságból kevés akad. Ezen igyekeztek változtatni a kimondhatatlan nevű Qaqatorg (ezt a nevet meg nem a Gyűrűk urából szedték?!) lakói. Kifosztották a környékbeli festékboltokat, és megalkották ezt.

  (Forrás: Thrillist)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon