Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azért jó a tudomány, mert egy csomó olyan kérdésre ad egzakt választ, amire sokszor csak annyit vágunk rá, hogy "mert abból egy őrült jó szex jöhet össze". Szakemberek most elmagyarázzák neked, hogy AZT leszámítva, például miért is szeretsz összebújni a csajoddal.

A Bécsi Egyetem kutatói egészen pontosan azt vizsgálták, hogyan hat fizikailag az emberi szervezetre az ölelés, a választ nyilván megkapták:

Ez az úgynevezett szerethormon, ami első sorban a szociális viselkedésért felelős: erősíti a kötödést két fél között, vagyis a csajod és közted. De ez felel az általános jó közérzetedért, sőt, az orgazmusodért is és az azutáni boldog állapotért.

Egy másik tanulmány a párkapcsolat-ölelés-szex szentháromság tekintetében vizsgálódva arra jutott, hogy a sokat összebújó párok között még AZ is jobb, plusz akik utána még 15 percet összebújva töltenek, nagyobb eséllyel maradnak együtt.

Ezenkívül az oxitocin csökkenti a fájdalomérzetet, a vérnyomást, a stresszt, a szorongást, a félelemérzetet, fokozza a bizalmat és még a memóriát is javítja.

A kutatók szerint azok, akik gyakrabban ölelkeznek szeretteikkel, sokkal empatikusabbak és alapból sokkal kellemesebb személyiséggel bírnak.

Ugyanakkor!

Az egyetem szakemberei azt állítják, mindez csak akkor működik, ha az ölelés kölcsönös, különben a pozitív hatása elveszik, mert ebben az esetben az oxitocin nem kerül be a véráramba.

(Forrás: Mashable, LiveScience)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.