Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az úgynevezett rosszfiúk sikeresebben tudnak csajozni a jó srácoknál, pedig a valóságban ez nem így működik. Két tanulmány legalábbis elég alaposan rácáfolt erre a hiedelemre.

Ha hihetünk a kísérleteknek, akkor tulajdonképpen az a helyzet, hogy az önzetlen és kedves férfiakra jobban buknak a nők, ezáltal pedig több szexuális partnerük is van, mint az önző és önelégült pasiknak. Az külön megérne egy kérdéskört, hogy miért alakult ki bennünk az a képzet, hogy a rosszfiúk a nyerők. Egyesek szerint a folyton lázadó és szabályokat áthágó pasikban van valami rejtélyes dolog, ami vonzó a gyengébbik nem képviselőinek számára, ám most úgy tűnik, hogy ez nem igaz.

Az egyik szóban forgó tanulmány keretein belül 800 ember szexuális múltját térképezték fel, majd összevetették azzal, hogy milyen mértékben lennének hajlandóak önzetlen cselekedetekre, például vért adni vagy karitatív munkát végezni. Az adatokat összevetve arra jutottak, hogy az önzetlenség és a szexuális téren elért sikerek között komoly összefüggés van, az altruista személyek több partnerrel feküdtek le, mint az egoisták.

A másik tanulmányban 500 fiatal szexuális előéletét vizsgálták meg, majd feltettek nekik egy kérdést, miszerint ha nyernének 100 dollárt, mindet felajánlanák jótékony célokra, mindet megtartanák vagy egy részét felajánlanák és egy részét megtartanák? A végeredmény ugyanaz lett, mint az előző tanulmány esetében: az önzetlenebbek sokkal több szexuális partnerrel rendelkeztek, mint az önzőbbek, ebből pedig csakis arra tudunk következtetni, hogy a csajok a kedves fickókra buknak, nem az egoistákra.

Az önelégültséget nem szabad ugyanis összekeverni az önbizalommal. Míg az előbbi taszítja a nőket, az utóbbi imponál nekik, és persze a rosszfiúk sokszor magabiztosak is egyben (legalábbis annak tűnnek, és a férfias megjelenés mellett ez a másik hatásos fegyverük), ám ugyanakkor beképzeltek és érzelmileg nem elérhetőek, ami viszont egyáltalán nem nyerő a nőknél.

Ezzel szemben a rendes srácok a legtöbb esetben intelligensek, humorosak és érzelmileg is elérhetőek, ez a hármas kombináció pedig már önmagában félsiker. Ha emellett még magabiztos is tudsz lenni, garantáltan nyerő leszel. Végre kiderült tehát, hogy megéri önzetlennek lenni. Ennek szellemében haladjunk tovább előre!

(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.