Őszi divatbakik, amiket egy férfinek jobb elkerülni
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A divat világa tele van szellemekkel, amelyek a rég kihalt trendek képében mai napig kísértenek a városok utcáin. Hogy mit lehet tenni ellenük? A protokoll igen egyszerű, nézzünk szembe velük, fogadjuk el a jelenlétüket, majd engedjük szabadon őket. Napjaink legveszélyesebb szellemei a kilencvenes években voltak utoljára divatosak, vagy egyszerűen csak sosem lehetett őket stílusosnak nevezni.

Felejtsd el a kecskeszakállt!

Ősszel szakállt növeszteni lehet, sőt, szinte kell. Elsülhet-e az rosszul? Egy esetben igen, ha az arcszőrzet az egyik legrosszabb tendenciát követi, amely még a kilencvenes évekből maradt ránk. A kecskeszakállról számos dologra asszociáltunk, mind közül is még a legjobb volt a könyökvédős zakót viselő gimnáziumi történelemtanár. Sajnáljuk, de ha ragaszkodunk az arcszőrzethez, vállaljunk teljes szakállt, egy kackiás bajuszt, végső megoldásként pedig inkább csak borotválkozzunk meg.

Hűvösben, papucsban

A flip-flop papucs nyári viseletének is meg van a maga helye és ideje, de nem ősszel, és főleg nem a városban. Minden bizonnyal fanatikusan imádhatják a napot, akik a hűvösebb idő megérkezését követően is képesek flip-flopban szelni a várost, pedig egy papucs még nem hoz nyarat. Szeptember végén már senki nem kíváncsi a fehér lábfejekre, bújjunk inkább kényelmes cipőkbe.

Gumicsizma a városban

Néhány vidékies viseletet könnyen át lehetett ültetni a városi környezetbe, ilyen például a viaszospamut kabát, a régies tweedzakó, vagy egy Fair Isle mintás pulóver, a gumicsizmák előtt azonban már húzzuk meg a vonalat. Ha az előrejelzés esővel fenyeget, nők tömegei választják ezt a stílusosnak hitt sportos megjelenést, és mostanra sajnos már számos férfi is adoptálta ruhatárába a gumicsizmát. Erőltetett viselet, amire az egyetlen megoldás, ha valaki egyszer csak felhagy a hordásával. Egy őszi erdei gombázáshoz teljesen oké, de városban tiltólistás!

Túl sok réteg

Az ősz számos kiváló alkalmat ad arra, hogy öltözködésünkkel szavak nélkül is kifejezhessük önmagunkat. Az egyik ilyen lehetséges eszköz a réteges öltözködés, amit legalább olyan könnyű elrontani, mint jól csinálni. A rétegek felcserélése az ilyen hibák egyikét képzik, egy inget pulóver fölé semmi esetre sem szabad tehát felvenni. A felesleges rétegezés szintén kísért még napjainkban is, a nagykabát alá nem jó ötlet kis dzseki venni, felesleges zavart kell az összeállításban, ráadásul kényelmetlen.

A sál, amitől a hideg is kiráz

A sál a hűvösebb időben nem csak véd, hanem öltöztet is, viselete tehát nem pusztán csak kényelmi, stílusbeli kérdés is. Egyik elvárásnak sem felel meg azonban az úgynevezett arab kendő, melyek mintáikkal, rojtjaikkal bazári és – bármilyen drága is volt – olcsó megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ha arab országban járunk, térjünk haza tevebőr táskával, de a sálaikat hagyjuk ott.

Tovább a :
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A hét legjobb cikkéhez: Valódi horror – Tíz megdöbbentő horrorfilm megtörtént eset alapján

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.