Neked lehet, hogy elég két perc is, annyira elélvezed a társaságát ruha nélkül. Neki viszont nem, úgyhogy ha szeretnéd a hölgyeményt izmosan kielégíteni, mutatjuk, mit tehetsz a továbbjutásért.

Végiggondoltad, milyen volt sorbanállni a postán a csekkekkel. Újrajátszottad fejben a beszélgetést a pénztárossal, aki nem akarta elfogadni az Erzsébet-utalványodat. De még így is, még így is túl jó az egész és nem tudod féken tartani magad a leglelohasztóbb gondolatokkal sem. A túlságosan hamar élvezés nagy feketepont a hölgyeknél – viszont nyugi, nem vagy vele egyedül. Thomas J. Walsh, a Washington egyetem urológusa szerint az életének valamely szakaszában szinte az összes férfi számára probléma az idő előtti ejakuláció. Ezért adunk öt tippet, hogyan sülj el valamivel – vagy akár jóval – később.

Biofeedback

A biofeedback olyan módszereket jelent, amik élettani működések tudatosítására irányulnak, hogy akaratlagosan befolyásolj folyamatokat. Az idő előtti orgazmus esetében Walsh szerint ezt a “határra tolással” lehet gyakorolni: szexuális aktus vagy maszturbálás során az orgazmus közeledtével teljesen abbahagyni mindent, amíg izgatottságodat kontrol alá tudod hajtani. Ezzel a technikával fejben és testben is megtanulhatod tested orgazmusközeli válaszadását, így kontrolálva azt.

A szorítás

Ha érzed, hogy jönne a te időd, hagyd abba a mozgást és szorítsd meg a makk alatti részt (ábra). Hüvelyk- és mutatóujjad erős nyomását próbáld a hugycsőre fókuszálni, ami a hímvessző alsó részén fut végig – tanácsolja Ian Kerner szexterapeuta, a She Comes First írója. A nyomással kiszoríthatod a péniszedbe áramló vért és egy időre lecsökkentheted a szexuális izgalmat, mellyel hátráltathatod az ejakulálást.

Helyi érzéstelenítés

Már a gondolat is hátborzongatóan emlékeztet egy fogorvosi látogatásra – mintha bizony valami fájdalmas dolgot kéne itt elcsitítani (ezért betettünk egy vicces képet). De az érzéstelenítő itt nem egy injekciót jelent, hanem érzéstelenítő sprayt, amit a péniszedre fújva kevésbé lesz túlérzékeny a hímtagod (a cucc beszívódik, így nem viszed át a hölgyre). Sajnos itt az a kockázat, hogy nemhogy később mész el, de az is lehet, hogy az erekció sem fog olyan egyszerűen jönni.

Vastag óvszer

Tulajdonképpen az előbb említett spraynek a gumiba oltott változata ez: olyan óvszer, amit jóval vastagabb gumiból készítenek mint a normál verziókat, így te is kevesebbet érzel az aktus során, tehát késleltetni tudod az orgazmust. Ha tetszik az ötlet, akkor a boltokban keresd az olyan feliratú óvszereket, amik erre utalhatnak (pl.: a Durexnél az Extended Pleasure és a Mutual Pleasure termékek).

Hölgyeké az elsőbbség

Ha a fenti módszerek egyike sem válna be, akkor játszd be a jolly jokert és vidd el a csajodat először nyelvvel és/vagy ujjal. Ettől nem fogsz kevésbé hamar elélvezni (sőt, azért az vitán fölül izgalmas látvány, mikor a partnered elmegy) de ellenben ő sem lesz elégedetlen, ha az orgazmusa után percekkel te is elélvezel.

És ezt olvastad már?
Teljesen érthetetlen, miért nem volt még Kristen a nap csaja