Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amellett, hogy természetesen két centivel magasabb leszel tőle, fényesebb lesz a szakállad és félelem nélkül pofonvágsz egy medvét, most még öt komoly tudományos érvvel bizonyítjuk, hogy a mindennapos szex mennyire jó hatással lehet az életedre.

1: A szextől fitt maradsz!

A PLOS one nevű tudományos magazinban megjelent tanulmány szerint a szex átlagosan 4.2 kalóriát éget el percenként egy férfinél (3.1-et pedig a nőknél – nem ér, ők többnyire csak fekszenek és lustálkodnak, míg a férfi keményen dolgozik!). Becsült számítások szerint ha hetente kétszer, ha moderált aktivitással is, de szexelsz, kábé ötezer extra kalóriát égetsz el egy évben!

2: Szex = Fiatalság kútja

A DHEA az a hormon, amely tulajdonképpen egy természetes szteroid és ha sok van benne a szervezetben, akkor a tested tovább maradhat fiatal és fitt. Az öregedés elleninek nevezett hormon szintje egy orgazmus után a normál érték ötszörösére növekszik a véráramban. Emellett a kibocsájtott ösztrogén odavág a kezdődő ráncoknak is (főleg nőknél, a menopauza után, így a partnerednek is bátran ajánlhatod ezt a gyakrabban szexelj a fiatalságért dolgot).

3: A szextől egészségesebb leszel

Egy skóciai kutatás szerint azok az emberek, akik gyakrabban szeretkeznek, sokkal alacsonyabb a vérnyomásuk mint azoknak, akik tartózkodnak a nemi aktustól. A Brigham Young egyetemen szintén ugyanerre a következtetésre jutottak, plusz egy ausztráliai tanulmány azt bizonyította, hogy azoknak, akik legalább háromszor élveznek el egy héten, ötven százalékkal kevesebb az orvosi okból kifolyó elhalálozásra való kockázatuk azokhoz képest, akik csupán havonta egyszer érnek el orgazmust.

4: A szex jó a bőrnek

Mivel technikailag a szexet akár aerobik típusú testgyakorlatnak is fel lehet fogni, a Royal Edinburgh kórház kutatói kijelentették, hogy a szex nagyszerű hatással van a bőrre. Kutatásukban elmondják, hogy az erőteljes és lendületes szex magasabbra pumpálha a szervezet oxigénszintjét, amely a vér- és tápanyagok áramlását is növeli, így újabb és frissebb hámsejteket juttat a felszínre (ergó a bőr sokkal egészségesebbnek és tisztábbnak látszik). Dr. Marko Lens így nyilatkozott: “Klinikai tapasztalataim is alátámasztják, hogy azok, akik rendszeres szexuális életet élnek, sokkal szebb bőrűek mint azok, akik nem. A jó szexuális élet sokkal szebb bőrt jelent.

5: A szextől jó lesz a napod!

Általában a reggelünk első húsz perce képes eldönteni, milyen lesz a napunk. Dr. Debby Herbenick szerint azok a felnőttek, akik reggel szeretkeznek, sokkal felvillanyozottabban és optimistábban vágnak bele a napjukba (nem is beszélve arról, hogy a kávénál sokkal jótékonyabb hatással van az immunrendszerre, de szerintünk egy jó reggeli szex után tökéletes egy jó reggeli kávé, nem kell választani közűlük).

Szóval ezek után ööö... miért is olvasod ezt a cikket és nem szexelsz inkább a pároddal? Pacsi!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.