Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legdrágább expedíciós lakóautók közt tartják számon az Earthroamer alkotásait, amelyek a Ford olyan belevaló teherautóira épülnek, mint az F-550, és a lakórészükben minden megvan, amire csak vágyhatsz.

Bill Swails amikor nem talált megfelelő alkatrészeket, hogy expedíciós lakóautót építsen a Dodge teherautójából, akkor 2003-ban megalapította az Earthroamer műhelyét, ahonnan már több mint 250 jármű került ki. A legújabbat most mutatták be, és nagy előrelépést jelent a gyakran több évtizedes technológiával készülő lakóautókhoz képest, ennek a lakórésze ugyanis szénszálas anyagból készült.

A 8,8 méter hosszú expedíciós jármű a szénszálas anyag használatával

Az Earthroamer üzemanyagtankja egyébként 360 literes, ahonnan bőven jut gázolaj a 6,7 literes turbódízelnek. A 330 lóerős és 750 Nm nyomatékú dízelmotor erejét 10 fokozatú automata továbbítja mind a négy kerék felé, úgyhogy elakadástól sem kell tartani.

A legújabb Earthroamer lakórésze igazi férfibarlang,

kényelmes ággyal, fürdőszobával és konyhával, amit a lakóautók megszokott világos árnyalatával szemben férfias sötét színben rendeztek be. Az áramot a fedélzeten lévő 11 kilowattórás akkumulátor biztosítja, amit a tetőn lévő 1300 wattos napelemről is lehet tölteni.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.