Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezekkel a gépekkel parádés kertet csinálhatsz magadnak - nélkülük viszont inkább egy dzsungeled lesz.

Van egy szép kerted, hátsó udvarod, esetleg nyaralód? Klassz dolog, de ha nem tartod kézben vasmarokkal, akkor ciki lesz, és egyre több lelkierő kell a rendberakásához. Egy kertben sok mindenre szükséged lehet, de ahhoz, hogy használd, mindenek előtt ápolnod kell a növényzetet, méghozzá profi gépekkel.

Számtalan eszközre gondolhatunk a metszőollótól a dugványozóig, mi viszont - éppen azért, mert segíteni akarunk - inkább egyszerűsítünk a helyzeten, és a legalapvetőbbeket mutatjuk meg neked. Nézzük is a felhozatalt!

Fűnyíró. Ez a kertészkedés slusszkulcsa, ennél alapvetőbb célszerszám nincs, mégis beszélnünk kell róla, mert amint például az 1100 wattos Gardena Powermax tud, az nem semmi: könnyű, és könnyen irányítható, speciálisan edzett késsel, puha markolattal, ergonomikus tolókarral.

Ami viszont igazán menő benne, a

Még arra is ügyeltek, hogy kikapcsolt állapotban is könnyen vihesd ide-oda, erre szolgál a szállítófogantyú. Ha meg már betetted a sufni sarkába, összecsukhatod a tolókarját, így elég kevés helyet foglal el.

A potom 22 990 forintba kerülő készüléket 300 négyzetméteres kerthez optimalizálták, a fűgyűjtő tartálya 30 literes, és ha autó lenne talán az is érdekelne, hogy 3400-as percenkénti fordulatszám a maximuma.

Eggyel komolyabb darab a robusztus acéltestbe zárt, 1900 wattos, benzinmotoros McCulloch fűnyíró. Több mint félméteres sávban leberetválja a gyepet, az egysebességes hajtása segítségével pedig gyorsabban és hatékonyabban haladhatsz.

De a robusztusságon kívül más erényeket is csillogtat: tartósabb, kevesebb port kavar a jókora, 55 literes fűgyűjtőjének köszönhetően, a vágási magassága pedig három és kilenc centi közt állítható.

Százezer forintba kerül, cserébe akár öt év garanciát is kaphatsz rá, és a fentiek mellett persze tudja, amit az elektromos tesója: könnyen szállítható, a tolókarja összecsukható, így könnyen tárolható.

De ne csak a fűnyírókat elemezzük; nincs férfiasabb szerszám egy jóféle sövényvágónál, amilyen a Ryobi 750 wattos elektromos eszköze is.

Mit is tud ez a csodabogár, azon túl, hogy nagyon vagány hadonászni vele? 65 centis, gyémánt köszörülésű késekkel látták el a tiszta vágásért. A vágásvastagsága 34 milliméter, ami a nagy nyomatékkal együtt könnyen elbánik a bozóttal - de ne aggódj, nem kell minden ágacskánál méricskélni: ha túl vastag ággal találkozik, automatikusan megáll a gép.

A 24 990 forintos árba késvédő is tartozik, no meg a HedgeSweep rendszer, amely gyorsan eltávolítja a nyesedéket a kések közül.

És akkor jöjjön az ultimate menőség, egy magasnyomású mosó, a Kärcher K2 Compact!

A mindössze négykilós masinával a nagyobb felületek is hatékonyan és cseppmentesen tisztíthatók. Könnyen, kényelmesen szállítható, és elég komoly felszereltsége van, úgy mint:

  • egy pisztoly
  • egy 4 m hosszú magasnyomású tömlő
  • egy egyszerű szórószár
  • egy szennymaró forgó pontsugárral
  • egy vízszűrő.

A magunk részéről már azért is megér 22 990 forintot, hogy lehervasszuk a mosolyt a paintballos haverok arcáról. Valójában persze a 110 bar nyomással működő K2-essel óránként mintegy 20 négyzetméternyi felületet tisztíthatsz meg, járólapot, kocsit, térburkolatot.

És ha már szép katonásan állnak a fűszálak, a sövény is egyenes, minden tiszta és ragyog, akkor se feledkezz meg a kerti bútorokról és persze a kisházakról, tárolókról sem, ahová beteheted őket. Ha így teszel, és boldogan élsz a szabadban, gondolhatsz extrákra is, például különleges növényekkel egészen különlegessé teheted a kertedet.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négy gépet mutattunk be, ha megindult a fantáziád, ott számos mást is megtalálsz, lényegében mindent, amire a kertben szükséged lehet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.