Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És svéd fesztiválokat is tartanak meg svéd viseletben járnak. Szürreálisztán japán módra.

Most nézd meg ezt a képet és mondd meg, szerinted hol készült?

Hát az biztos, hogy elsőre nem azt mondanád, hogy Japánban, a Hokkaido-szigeten lőtték, hanem egy svéd faluban. De bizony ez a pirosra festet, fehér szegélyes házakkal felépült, ezer lelkes falu Japánban van, Sapporótól egy órára. A Sweden Hills nevű helyet a svéd nagykövet Japánban tett látogatása után alapították kb. harminc évvel ezelőtt, mikor a nagykövet azt mondta, teljesen olyan a természet és az klíma, mintha csak Svédországban járna. Több se kellett.

Az idillien szürreál falu japán lakói imádják a svéd kultúrát. Svéd nyelvtanfolyamokat tartanak, kräftskiva-fesztivált (azaz rákfesztivált) ünnepelnek nyár közepén, tradicionális svéd viseletben, meg persze a svéd kávézós-sütizős fikát (fejkát) is lelkesen tartják. Valahol sokkal svédebb ez a falu mint maga Svédország.

A faluban vannak eladó házak is, ha megtetszett ez a furcsán abszurd falucska: kb. 36 millió forintért (14 millió jen) lehet vásárolni átlagosan egy telket házzal. Bérelni is lehet házakat nyáron és télen is, de azért van ára: 190 ezer jen körül már kaphatsz havonta egy 170 négyzetméteres házat (kb. 430 ezer forint).

Köszönjük a figyelmet, napi szürreál rovatunk jelentkezett.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.