Mi az, ami elsőre eszedbe jut, ha azt hallod padlófűtés? Túl azon, hogy a lábaid alatt érezhető a kényeztető meleg. Szállópor, esetleg túlságosan jelentős hőmérséklet különbség a padló szintje és a levegő között? Ha a múltban tapasztaltál hasonlóan kiábrándító jelenségeket, akkor itt az idő felülírni őket!

Infrasugárzás és padlófűtés, hogy is van ez?

Az infra fűtőfólia a közös nevező, ami ráadásul a technológia legfőbb innovációja. És a lényeg, hiszen ennek a rendszernek köszönhetően a fent is emlegetett kellemetlenségeket végérvényesen elfelejtheted. Az infrasugárzás hullámhossza kutatásokkal alátámasztott módon antibakteriális hatású és nem, hogy nem károsítja az emberi szervezetet, hanem még támogatja is a működését! Ami a szálló port illeti, mivel a rendszer nem generál üzemelés közben légmozgást, így ez a jelenség teljes egészében megszüntethető. Az allergiások, asztmások és nehéz légzéssel küzdők legnagyobb örömére. Igaz a porkoncentráció megnövekedése senkinek sem tesz jót.

A harmadik generációs fűtőfólia intelligens, hiszen önszabályzó tulajdonságának köszönhetően nem veszélyezteti a burkolat és a berendezési tárgyak épségét.

Ha a rendszer azt érzékeli, hogy valami leszigeteli, korlátozza a hőleadó képességét, akkor visszaveszi a teljesítményét, szóval a bútorok elhelyezkedése egy cseppet sem mérvadó a kiépítés során.

A hatékonyság is külön szót érdemel, mert a szokványos fűtőfilmekhez képest 15-20%-kal kevesebbet fogyaszt. Ez bizony nem elhanyagolható különbség, ami a kiadások csökkenésében azonnal megmutatkozik.

Az optimális rétegrend betartása mellett sem a hidegburkolat, sem a laminált parketta, szőnyeg vagy hajópadló nem okozhatnak kihívást.

A hagyományos padlófűtés vaskos réteget alkot, ezzel szemben az új generációs fólia roppantul vékony, tehát nem növeli a padló magasságát. Emellett a beszerelés könnyen, gyorsan kipipálható.

A padlófűtés egyenlő hőeloszlást biztosít?

Az infrasugárzásnak hála igen. A levegő és a padló hőmérséklete közötti eltérés minimális. Ráadásul a hő energiáját a falak, s maga a burkolat is tárolja, így garantálhatóak az alacsony üzemeltetési költségek. A teljesítménye ráadásul az egyenletes hősugárzás következtében lényegesen jobb, mint az egyéb, elektromos fűtésrendszereké.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.