Rablóból lesz a legjobb pandúr!

Ha elromlik a mosógép, hívni kell a mosogatógép-szerelőt. Ha a tévé megy tönkre, akkor a tévészerelőt. Ha az autód, irány az autószerelő. Megfelelő embert a megfelelő feladatra, és akkor ha el is romlott valami, újra működni fog, igaz?

Egy válóperes ügyvéd egy dolgot biztosan sokat lát: tönkrement párkapcsolatokat, így aztán akarva-akaratlanul szakértőkké válnak a házasságok meg úgy általában a hosszú távú kapcsolatok terén. James J. Sexton hasonlóképpen gondolja, éppen ezért könyveket ír a témában. A legújabb címe:

A 20 éves szakmai múlttal rendelkező Sexton mindent látott már karrierje során, így érdemes odafigyelni a tanácsaira. Van valami bizarr abban, hogy egy válóperes ügyvéd igyekszik házasságokat megmenteni, mert elvégre is saját zsebe ellen dolgozik, de közben nagyon hiteles is az egész.

A Vice-ban megjelent interjúban Sexton arról mesél, hogy a közösségi szájtoknak szinte minden alkalommal szerepe van a válásokban, és arról is, hogyan lehet megmenteni őket.

Sexton úgy véli, hogy ugyan mindig vannak látványos válóokok, drámák, intrikák, hangos konfliktusok, de a háttérben sok kisebb, szinte láthatatlan ok bújik meg.

Mik ezek az apró okok? Egy ideges tekintet, amikor nem értett meg minket a partnerünk. A figyelem, az őszinteség hiánya. Jogtalan kritikák, a támogatás elmaradása. Ezekből az apróságok vezetnek a nagy drámákhoz az ügyvéd szerint.

És hogy mit tanácsol Sexton?

A négyszavas mantra a következőképpen hangzik: a szerelem egy ige. Mit jelent mindez? Azt, hogy nem marad meg magától, dolgozni, tenni kell érte.

Sexton szerint kiszeretni valakiből olyan, mint meghízni.

Az ügyvéd szerint éppen ezért napi szintű odafigyeléssel oda lehet figyelni, hogy az ember ne szeressen ki a párjából – éppen úgy, ahogyan odafigyelünk a testsúlyunkra is. Nem egy romantikus hasonlat, sőt, nagyon is realista, de talán éppen ezért nem hangzik egyből bullshitnek.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon