Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Végre Budapest külsőbb kerületeiben sem kell nélkülözni a fine dining éttermi élményt, ráadásul mindezt fesztelen környezetben, egy lakásétterem formájában élvezhetjük! Az Ételműhelyben jártunk.

Valamiért még mindig bevett szokás, hogy ha valaki a tutira akar menni, akkor a belvárosban nyit gasztroegységet, mert az – elvileg – már félsiker! Írom ezt a fake tézist úgy, hogy emberek már egy jó olaszért Miskolc mellé Encsre is elutaznak, vagy tapasért és natúr borokért Füredre.

Pedig egy pazar csúcsminőségű vacsoráért jelenesetben már nem is kell órákat utazni, mert elég csak elhagyni a belső kerületeket, és Újpestre látogatni az Ételműhelybe, amit Hack Barnabás és felesége, Iklódi Dóra visznek!

Barnabás a chef, aki többek közt a Costes, és a tatai Platán konyháin edződött. Dóra pedig ismert gasztroblogger, több szakácskönyv szerzője, a gasztronómia szeretete és ismerete tehát mindkettejük vérében benne van. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magas gasztronómiai háttér bőven adott ehhez az álomprojekthez!

Az Ételműhely lakásétterem jelenleg szerdától szombatig tart nyitva egy héten. Ezeken a napokon lehet kóstolni a fix menüsorokat, amik 3-4-5 tételes verzióban érhetőek el, ezek mellé borpárosítást is lehet kérni!

A konyhára elsősorban a magyaros vonal jellemző,

és olyan felfogható, mindenki számára érthető tételekkel kényeztetni a betérő vendégeket, mint például a tojásos nokedli, karfiolleves vagy a dödölle.
Mindezt teszi úgy, hogy amióta a szerző kóstolta a tojásos nokedlit, azóta gyakorta gondol rá!

Az ételekhez a hozzávalókat elsősorban a szomszédban található újpesti piacról szerzik be, de Dóráék szívesen járnak a családdal különféle alapanyagokat gyűjteni, legyen szó eperről vagy panyolai szilváról! Tehát nyugodtan rásüthetjük az Ételműhelyre a hungarikumbélyeget, a szónak a jó értelmében, mert minden áru magyar.

Az pedig csak ráadás a minőségen túl, hogy a legnagyobb 5 tételes menüsor ára is nagyjából fele annak, amit az ember ebben a szegmensben elérhet máshol.

Szóval felejtsük el a dugót a belvárosban vagy a nyüzsgő emberek hadát, és menjünk Újpestre egy pazar és nyugodt baráti hangulatú, kulináris élményért!

(Fotó: Kaszás Gergely, Bodor Tamás | Videó: Bodor Tamás)

Ez is érdekelhet a témában:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.