Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az internet népe legalábbis meg van erről győződve. De tényleg?

A sokadik körét futja a neten ez a teszt, amit állítólag egy nagyon komoly pszichológus dolgozott ki, és mellyel néhány perc alatt kideríthető, hogy az interjúalany rendelkezik-e pszichopata vonásokkal. Csapjunk a lecsóba!

Egy lány az anyja temetésén megpillant egy férfit, akit azelőtt még soha nem látott. Első látásra beleszeret az illetőbe. Úgy érzi, ő álmai férfija, akit a sors küldött neki ajándékul. Néhány nappal később a lány megöli a testvérét.

A kérdés: miért tette?

Gondolkozz kicsit!

Ha a kérdésre azt válaszoltad, hogy a lány azért ölte meg a testvérét, hogy a temetésén újra láthassa álmai férfiját, akkor igen nagy szarban vagy. Szerezz be minél előbb egy kényelmes kényszerzubbonyt, ugyanis valószínűleg egy Joker bujkál valahol a homloklebenyed mögött.

Ha már itt tartunk, para van, ugyanis én például szinte azonnal rávágtam a kérdésre a helyes választ.

Na jó, ne izgasd föl magad! A Snopes szerint ugyanis ez az egész nettó marhaság. A legtöbb pszichopata egy lelkileg egészséges emberhez hasonló logikai sémák mentén gondolkozik, így a fenti kérdésre adott válasznak semmi jelentősége nincs a deviáns személyiségjegyek azonosítása tekintetében. Még a bestsellereiről híres pszichológus kutató, Dr. George Simon is kitért erre a sztorira Character Disturbance című könyvében, amikor kifejtette, hogy a fenti "teszt" ugyan rendelkezik némi relevanciával a személyiségkép felállítása során, de egyáltalán nem olyan vonatkozásban, ahogy azt az internetes szóbeszéd állítja.

Most megnyugodtam. Ezek szerint nem vagyok baltás gyilkos, legfeljebb csak egy kicsit sötét a fantáziám. Az még éppen belefér.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.