Egy friss tanulmány utánajárt annak, hogy vajon mennyi időt is töltenek el a mobiljukkal a 10-14 év körüliek manapság. Az eredmény elég durva, bár annyira nem vagyunk meglepve.

A kutatásban megvizsgálták, hogy nagyjából hány üzenetet küldenek el a fiatalok, illetve hány órát töltenek netezéssel vagy éppen videóchateléssel.

Az eredmények alapján egy átlagos gyerek 14 éves koráig már több mint 35 ezer szöveges üzenetet és 30 ezer WhatsApp-üzenetet küldött el, valamint legalább három hetet szentelt az életéből videócsevegésre.

A 8-14 éves korosztály a kutatás eredményei szerint napi egy órát szán arra, hogy a közösségi médiaoldalakat (például Facebook, Instagram) böngészgesse.

A gyerekek a legtöbb esetben 10 évesen kapják meg az első okostelefonjukat, és a 14 év alattiak 60 százaléka minden reggel azzal indítja a napot - majd minden este azzal is fejezi be - hogy netezget egy kicsit vele. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a 40 százalékuk azt mondta, egészen elveszettnek érezné magát, ha egy napig nem lenne nála a telója.

Az is kiderült, hogy a szülők gyakran veszekszenek a gyerekeikkel azon, hogy túl sokat nyomkodják a telefonjukat, és hogy késő estig azt birizgálják, ugyanakkor a szülők maguk is gyakran ezt teszik, szinte ugyanannyi időt töltenek az okos kütyüikkel, mint a gyermekeik.

- fejtette ki véleményét Dr. Becky Spelman pszichológus a témát illetően, aki szerint ennek megvannak a maga előnyei is. Nyomon lehet követni például a gyerek tartózkodási helyét, és könnyen el lehet érni bármikor, ha probléma adódna. Te mit gondolsz?

Túl sok időt töltenek mobilozással a gyerekek?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon