Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahogy az Andrássy út sem csak az autósok pályája, úgy a kifutók világa sem csak a modelleké többé. Többek közt erre a megállapításra jutottunk, miután tegnap ellátogattunk a Ride The Catwalk Street Fashion Showra. A Nemzetközi Autómentes Nap keretében lezárt úton leterített vörös szőnyegen Budapest különleges stílussal megáldott kerékpárosai mutatkozhattak be a zsűri és a nagyérdemű számára, és tették mindazt hibátlanul. Olaj és négy kerék helyett divat és két kerék az aszfalton. Helyszíni beszámolónk következik.

Kerékpársávból kifutó

Mi a különbség tekerni a biciklisávban egy hétköznap délután, és sétálni a kerékpárral a vörös szőnyegen? Azt leszámítva, hogy az utca tömege az utóbb említett szituációban kizárólag bennünket néz, nem sok. És éppen ez a kis csavar az esemény egyik kulcsmomentuma. A szombaton kifutóra lépett modellek egytől egyig hétköznapi emberek, akikben két dolog mindenképp közös: a divatért élnek, és szeretik ezt két keréken tenni. A ruháikon túl, személyiségüket is bátran bemutató főszereplőknek köszönhetően valóban közvetlen hangulatú show-t láthatott, aki ellátogatott a Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu által közösen szervezett eseményre.

A hétköznapi öltözködés önkifejezés és identitásformáló eszköz, segítségével kifejezhetjük akár egy közösséghez való tartozásunkat, vagy társadalomban betöltött szerepünket. Budapest kerékpáros közössége az európai példát követve folyamatosan növekszik, és napról napra divatosabb is, a Ride The Catwalk elnevezésű program pedig sikeresen és kreatív úton világított rá erre a tényre. A bicikli egyesek számára pusztán egy közlekedési eszköz, szombaton viszont tagadhatatlanul stíluselemmé avanzsált, és ha pusztán néhány órára is, de az utca embere is modellé vált. Élőbb és szebb modellé, mint a kifutók világában bárki.

A bicikli mint stíluselem – interjú a magyar Cycle Chic alapítójával

(Fotók: Tóth István)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.