Romantikus sétaútvonalak, amelyek leveszik a csajodat a lábáról
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy igazi nő imád andalogni, egy igazi férfi pedig imádja a nőket, a kettőt pedig nem nehéz összehozni, a kérdés csak az, hogy hol. A békásmegyeri lakótelep nem az igazi ilyen célra, az Illatos út környéke sem, de azért akadnak olyan kipróbáltan romantikus pontok az országban, ahol javulnak az esélyeink az ígéretes folytatást illetően. Kedvünk lett volna az előző mondat végére valami nagyon tesztoszteronpozitív frappánsságot biggyeszteni, de ez a cikk a romantikáról szól, szóval félre a macsó közhelyekkel, és próbáljunk meg ideális férfiként viselkedni, kapjuk el a csajunk kezét, és hajrá.

 1. 3/3


  Eger

  Ha a legtöbbet szeretnénk megnézni egyetlen, kellemesen bikavérre szomjasztó séta alatt a törökverő ezeréves városból, a romantikus gyaloglást két dologgal kezdjük: a bazilikával és három gombóc fagylalttal – az Eszterházy tér  (A pont) ugyanis nyüzsög a finomabbnál finomabb fagyikat áruló boltoktól. Az első gombóc erejéig meredjünk erre a hatalmas, neoklasszicista épületre, majd vegyük utunkat felfele a Széchenyi István sétálóutcán az óváros felé. A kávézókkal és fantasztikus, itt komolyan lakik valaki? típusú álmélkodó hitetlenkedéssel tűzdelt barokk házakról kanyarodjunk a sikátoros Szent János utcán át az impozáns Dobó térre.

  A macskaköves minorita templomos teret a megnyugtatóan zubogó Eger-patak fölött ívelő kis kőhídon elhagyva sétáljunk fel lassan a girbe-gurba utcákon. Nézzünk át a turistaboltok áj láv Eger-pólós porhintésén, és hagyjuk, hogy földig essen az állunk, mennyire gyönyörűek is ezek a több száz éves, fagerendás, vaskapus, nyikorgó cégéres, cinkos tetőablakos, színes-kopott kis házak a Kossuth Lajos, Hibay Károly, Fazola és Gólya utcákon. Majd ha már kellően elfáradtunk, és mindezt kényelmesen ülve szeretnénk tovább csodálni, igyunk egy, egri-úgyhogy-nem-lehet-rossz pohár bort a Dózsa György téri kis teraszok egyikén.

 2. 2/3

  Szentendre

  Sok helyről meg lehet közelíteni Szentendre híresen festői óvárosát (persze akkor célozzuk be, ha épp nincsen árvíz); a temérdek szép útvonal közül mi egy kevésbé megszokottat, a Bükkös-patak partjától kezdődően (A pont) ajánljuk a sétát. A patakot szó szerint átlépve a haladjunk felfelé az Arany János majd a Bajcsy Zsilinszky utcán, lessünk be a régi házak kopott kerítésein, tapadjunk egy “Üzlet kiadó” üvegablakra, és csináljunk árnyékot a kezünkkel, hogy belássunk a mesés elhagyatott helyiségekbe, és ne felejtsük el a napfényszívta tetőcserepeket sem, amelyekből itt-ott egy-egy fűszál nő ki az emberöltős rések között.

  A Rákóczi Ferenc utcán továbbhaladva az óváros egyre nyüzsgőbb és élettel telibb; felbukkannak az első kávézók, éttermek és kézműves boltok, ahogy a Fő tér felé tartunk. De mielőtt a Fő térre érkeznénk, vegyünk egy kanyart jobbra, és menjünk le a Jankó János utcán, majd üljünk be a Dorothea kávézóba egy italra, vagy csak menjünk egy kis kört vissza a térig – megéri lekanyarodni egy kicsit a megszokott csapásról. A turistapozitív teret elhagyva vegyük az irányt a Kedves kávézónál kezdődő sikátoron felfele kanyargó lépcsősoron a város tetején tornyosuló templom felé – végül üljünk fel a kőkerítés tetejére, és bámuljuk le az alkonyatot az egymáshoz kapcsolódó tetőkről és a tükröződő Duna-partról.

 3. 1/3

  Budapest

  Budapest Velencéjének is nevezik a főváros talán legszebb és legkülönlegesebb környékét. A kis sétát kezdjük az Irányi és Károlyi Mihály utca sarkán díszelgő Centrál kávézónál (A pont), majd a Károlyi utcán haladjunk tovább az Egyetem tér felé. Az éttermekkel, kávézókkal, modern lábfej- és könyvszobrokkal, egyetemmel és Egyetemi Kisboldogasszony templommal cifrázott téren átvágva folytassuk utunkat a Királyi Pál utcán, ahol megértjük, miért ez a mi Velencénk.

  A balkonok, kanyargó mellékutcák és takarosan egymás mellett sorakozó különleges kis boltok, mint például egy sajtbolt, egy borászat, egy Utas és Holdvilág könyvesbolt, kézműves üzlet, kis hotelek, angol pub és a Képíró utca sarkán álló Borssó kávézó mind-mind olyan érzést ad, mintha folyékony, ingó szigeteken mennénk. Gyalogoljunk végig egészen a Kálvin térig és vágjunk át a Lónyay utcán, forduljunk balra a Török Pálon, ahol megcsodálhatjuk a képző- és iparművészeti szakközépet, végül sétáljunk ki a Ráday utcára – és járjuk be a különböző árkategóriájú és stílusú kávézók, éttermek és jazzes borozók tarkította művészutcát. Végül, ha kellően megszomjaztunk, ne csak gyönyörködjünk bennük, hanem válasszunk is közülük egyet!

   (Illusztráció: Jónás Csongor, fotó: morrissey)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.