Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindig elmondjuk, hogy lehet őt szeretni vagy éppen utálni, azt viszont mindenképpen el kell ismerni, hogy kiváló sportoló, abszolút profi mentalitással. Ez a profizmus pedig nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megmutatkozik.

És éppen ez a maximalizmus, motiváció és eltökéltség kell ahhoz, hogy valaki 33 évesen is olyan felsőtestet tudjon mutogatni egy-egy gól után, mint amilyet ő szokott. Az persze más kérdés, hogy ízléses dolog-e gólöröm közben eldobni a mezt és szuperhős pózba vágni magad. Akár annak tartod, akár nem, érdemes megvizsgálni, hogyan edz Cé. Valamit ugyanis jól csinál, hiszen a teste alapján inkább néznénk úszóolimpikonnak, semmint focistának.

 

És ha már az úszást emlegettük, nem is járunk messze az igazságtól. A Daily Mail beszámolója szerint éppen a vízben keresendő a futballista csúcsformájának titka. A meccsek után ugyanis rendszeresen úszik otthon a saját medencéjében, utána pedig vízterápia segítségével regenerálódik, nagynyomású vízsugárral masszíroztatja az izmait, illetve krioterápiás kamrában hűsöl.

Még 2013-ban vett magának egy hidegkamrát, miután hallott róla, hogy Frank Ribérynek használt. A -200 Celsius-fok körüli hideget csupán 2-3 percig lehet kibírni, ám ennyi idő alatt is hihetetlen mértékben képes elősegíteni a regenerációt.

Az persze önmagában nem elég, ha valaki rendelkezik otthon saját medencével és 20 millió forintos hidegkamrával, hiszen ezt sok labdarúgó megengedheti magának. Ronaldót az elhivatottsága különbözteti meg a többiektől. Ő ugyanis képes arra, hogy egy BL-meccs és egy fárasztó repülőút után akár hajnali 3-kor is egy jégfürdőt vegyen ahelyett, hogy a csapattársaihoz hasonlóan lefeküdne aludni.

A víz és a hideg előnyeinek kihasználása mellett Cé természetesen minden nap keményen edz. Vagy a Real Madrid központjában, vagy otthon a saját konditermében. Egy időben állítólag komoly gondot okozott a Real stábjának, hogy Ronaldo olyan megszállottan edzett, hogy az már inkább hátráltatta a teljesítményét, semmint javította volna. Olyan pletykákat is hallani lehetett, hogy naponta 5000 felülést végez, hogy kockás hasa legyen, ezen ő maga viszont csak nevetett egy Marcának adott interjúban.

Elvégre ő is tisztában van vele, hogy a pihenés legalább olyan fontos, mint az edzés. Na meg persze az étkezés. Ami azt illeti, Cé kerüli a túl zsíros és cukros ételeket, mint ahogyan az alkoholt is. Az sem mindegy persze, hogy mikor eszik. A többi focistához hasonlóan igyekszik a meccsek után bevinni a fontos tápanyagokat, ám a csapattársakkal ellentétben a kaja után ő nem hazamegy, hanem beugrik a medencébe úszni egyet.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.