Mi történik, ha rum kerül a Tokaji hordóba?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha whiskyről van szó, akkor már tudjuk, most nézzük, mi lesz a rummal.

A hét elején tisztáztuk az Arran 12 éves Tokaji Cask Finish Single Malt Scotch whiskyje kapcsán, hogy vannak bizonyos szabályok, amik áthághatók.

Egészen pontosan arra gondolok, hogy bizony boroshordóban is érlelhetünk whiskyt, nem dől össze a világ, másnap ugyanúgy felkel a nap, nem történik szentségtörés.

A rumok egyik legkedveltebb fajtája az agricole, ami lényegében azt jelenti, hogy az ilyen típusú italokat csak és kizárólag cukornádléből párolják le. A szóban forgó rumot kicsivel több mint 4 évvel ezelőtt, 2016 őszén párolták le, majd kezdték el érlelni karib-tengeri Martinique szigetén.

Az eredmény nyár óta már megkóstolható és ha lehet hinni az előzetes teszteknek, az élmény hasonlóan gyümölcsös lett, mint a whisky esetében, de valahogy mégis más. Érdemes egyébként összehasonlítani a rumot a whiskyvel, mert bár alapvetően teljesen más italokról van szó, mégis hasonlóan finiselték őket, így van bennük némi közös is.

(Whiskynet)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.