A chicagói Rush Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói arra jutottak, hogy a zöld leveles zöldségekből készült saláta napi fogyasztása nagyon sokat segíthet az agy frissességének megőrzésében. Ezt így nem árt mondjuk karácsony előtt sem szem előtt tartani.

Martha Clare Morris, a Rush kutatója rámutatott: mivel egyre nő a demenciával küzdő idősek száma, rendkívül fontos a hatékony stratégiák kidolgozása az időskori elbutulás megelőzése miatt. A tanulmányban szereplő eredmények arra utalnak, hogy a naponta zöld leveles salátát is fogyasztó idősek agyműködése lassabban hanyatlik, mint azoké, akik ritkán vagy soha nem esznek ilyesmit.

A napi legalább egy adag salátát fogyasztók a szellemi teljesítményüket tekintve a kutatás végére 11 évvel fiatalabb képet mutattak, mint a nem salátázók.

– hangsúlyozták a szerzők. Ez természetesen jó hír a vegáknak és a zöldségimádóknak, azok pedig, akik a salátát többnyire messzire elkerülik, talán nem árt, ha kissé megbarátkoznak vele. Amúgy ha többet is megtudnál a leveles zöldségről, akkor itt találsz tíz hasznos infót róla, és hogy valami igazán aktuálissal is szolgáljunk:

(forrás: Neurology, BBC, MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon