Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahhoz, hogy vonzó légy, magabiztosnak kell lenned. Ahhoz, hogy magabiztos légy, végre be kell fejezned a mások véleménye miatti állandó parázást. Ez a négy tipp segíteni fog.

Ha túlzottan feszélyez, hogyan ítélnek meg mások, az hosszú távon képes teljesen kiherélni. Elutasítás helyett kifogásokat gyártasz, azt mondod az embereknek, amit szerinted hallani szeretnének, ezzel szemben amit te szeretnél, lassan a második helyre szorul. Van négy tippünk, ami segíteni fog. Ha úgy tetszik, átnyújtunk neked egy levélnyi nagyon hasznos leszarom-vitamint. Használd egészséggel!

1. Tudd, hogy semmi nem tart örökké!

Az az igazság, hogy az emberek nem emlékeznek örökké mindenre. Bár a legtöbb ember folyamatosan ítélkezik, az így létrejövő információkat már nem tartják olyan fontosnak, hogy el is raktározzák. Így tehát ha valakiben, akivel csak egy pillanatra találkozol, nem éppen pozitív kép alakul ki rólad, jó esély van rá, hogy a következő percben már törli is ezt az infót. Hosszú távon ugyanis senki nem egy botlás, egy rosszul megválasztott szó, vagy egy visszautasítás alapján ítéli meg az ismerőseit. Hosszú távon már sokkal fontosabb dolgok esnek latba.

2. Tudd, hogy az ítélkezés elkerülhetetlen

Ne pörögj azon, hogy mindenki ítélkezik a környezetedben, inkább engedd el ezt a gondolatot! Ne akarj mindenkinek megfelelni! Semmi értelme, mert úgysem fog menni, még ha belerokkansz, akkor sem. Először is fogadd el, hogy folyamatosan ítélkezik mindenki mindenki felett! Ez akkor is így van, ha nem mondják ki, sőt, még akkor is, ha ez az arcuk egyetlen rezdülésén sem látszik. Ha egy számodra nagyon fontos emberrel kerülsz konfliktusba, olyasvalakivel, akinek számodra különösen fontos az ítélete, beszélj az érzéseidről! Ha a cselekedeidet kontextusba helyezed, azzal együttérzést válthatsz ki másokból. Ha pedig együttérzés van, az ítélkezés nem jut szerephez, hiszen a másik tudni fogja, mit és miért teszel, miért teszed azt, amit.

3. Hadd ítélkezzenek!

Ha a mások ítélete határozza meg, hogyan cselekszel, vagy mit mondasz egy adott helyzetben, először is tisztázd magadban, milyen ítélettől félsz az adott szituációban, és hogy hogy mi fog igazából történni akkor, ha ez az ítélet megszületik. Tartsd szem előtt, hogy az igazán fontos kapcsolatokat csak elmélyíti, ha a felek meglépik azokat a dolgokat, melyek a másik fél ítélkezését vonhatják maguk után. Ha az ítélkezéstől félve nem nyílsz meg, az kapcsolat talán soha nem mélyülhet el.

4. Vedd észre, amikor te ítélkezel!

Nincs is jobb módja annak, hogy kevésbé törődj mások ítéleteivel, mint az, ha te is kevesebbet ítélkezel mások és magad fölött. Ha muszáj, cseréld ki a fejedben alkalmazott szókészletet! Ahelyett, hogy azt mondanád, "Géza egy gyökér", inkább gondold végig, miért nem a szíved csücske az illető! Ha végiggondolod, hogy Géza bizony egy megbízhatatlan alak, akkor arra is rájössz, hogy nem azért nem kedveled, mert télkezel felette, hanem azért, mert soha nem ér oda pontosan sehova, és nem tartja be az ígéreteit. Értsd meg, hogy Géza a te ítéletedtől függetlenül lett szar alak. Így már nem is tűnik olyan fontosnak, mit gondolsz róla, igaz?

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.