Nem csak a nyugati topligákban születnek szemrevaló, okos vagy alig látható bombagólok, hanem a mi nemzeti bajnokságunkban is.

Horváth Zsolt

Áprilisi emlék Horváth bombagólja, a Pécs középpályása a Siófok ellen lőtt nem kis gólt: úgy laza negyven méterre az ellenfél kapujától érezte úgy, hogy elvállalja – és milyen jól tette! Bődületes nagy gól akasztott a jobb felsőbe. Ezzel vezetett a Pécs, ám Horváth gólja végül pontot sem ért, mert a hosszabbításban kétszer is betalált a Siófok.

Lipták Zoltán

Az már önmagában nagy dolog, ha egy védő be tud kerülni a gólszépségversenybe, pláne egy ilyen technikás és higgadt megoldással. Lipták a Vasas elleni tavaszi bajnokin esernyőzött párat, mielőtt elhelyezte a lasztit a kapus mellett. Egy szöglet után pattant oda a labdához, háttal a kapunak, majd három védő fölött átemelte, aztán még egy elől elpöccintette, és persze végül a kapus sem okozott már gondot.

Koltai Tamás

Koltai egész évben válogatott formában játszott, és elképesztően nagy gólokat lőtt. Május közepén például a Pécsnek akasztott egy pazar dugót a 3–0-ra megnyert bajnokin – az egyik töketlenkedő pécsi középpályástól labdát lopott, majd állítgatás nélkül, jó 22 méterről jobbal kilőtte a hosszú felső sarkot. Még a lécet is érintette, sansza sem volt a kapusnak. Óriási gól.

Rezes László

Az előző kiírásban veretlenül lett bajnok a Debrecen, többek közt az olyan meccsek és gólok miatt, amilyen a Honvéd ellen volt májusban. A Loki 3–0-ra nyert a Bozsik Stadionban, a gólgyártást Rezes László nyitotta meg egy pazar ballábas tekeréssel. A labda a lécről vágódott a gólvonalon túlra, Kemenes csak megszokásból nyújtózkodott.

Tisza Tibor

Nem maradhat ki a listából a legszebb szólógól sem, elkövetője Tisza Tibor volt. A Diósgyőr Pécsett játszott bajnokit, ahol Luque és Causic gyors gólváltása után ikszre álltak a csapatok, amikor jött Tisza: a DVTK támadója egy kontra végén kapott visszapasszolt labdát, amit elhúzott egy védő mellett, majd egy lövőcsellel a kapust is elküldte, és végül ballal az üres kapuba gurított. Higgadt, pazar gól.

Andrei Ionescu

A Fradi román irányítója októberben Kecskeméten, egy Ligakupa-meccsen lőtt igazán szép gólt. A Ferencváros légiósa a védő által kifejelt labdát húsz méterre a kaputól mellre vette, majd mielőtt lepattant volna, ballal, kapásból felrúgta a bal felső sarokba, ezzel egyenlített a Fradi.

Könyves Norbert

A legmesszebbről lőtt gól biztosan Könyves Norberté, az MTK (időközben már Paks) támadója a saját térfeléről talált be a Ferencvárosnak. Hogy lehetséges ez? Úgy, hogy az utolsó percben hátrányba kerülő zöldeknél még a kapus is előrement támadni, ám az MTK megszerezte a labdát, és mielőtt Jova visszaért volna, Könyves begurította közel hatvan méterről.

Torghelle Sándor

A Videoton nagy rangadót nyert október végén a címvédő Debrecen ellen (3–1), ráadásul zseniális támadásokból születtek a fehérvári gólok – az érdem elsősorban a gólpasszokat jegyző Kovács Istváné. A vezető gól előtt majdnem a félpályáról indulva cselezett ki négy–öt debrecenit, majd nagy labdát adott Torghellének, aki higgadtan lőtt el a kapus mellett a rövidbe. A harmadik Vidi-gól előtt is a fiatal középpályás hülyítette meg a fél Lokit, az az assziszt is világszínvonalú volt.

Wittrédi Dávid

Wittrédi Fradi ellen szerzett találata kísértetiesen hasonlít Détári Lajos lengyeleknek lőtt góljához – a Pécs középpályása az alapvonaltól néhány lépésre végzett el szabadrúgást, amit végül nem adott be, ahogy arra mindenki számított, hanem becsavarta a hosszúba. Jova hiába kapaszkodott. De kárba veszett ez a pécsi nagyszerű gól is, a PMFC végül 2–0-s vezetésről kapott ki 3–2-re december elején, az év utolsó meccsén a második tavaszi fordulóban.

Böde Dániel

A nyáron Paksról igazolt a fővárosba Böde Dániel, a kisvárosi együttestől a Fradiba ment – várost váltott tehát, de színt nem. Az elnyomhatatlan őserő nyolc gólt szerzett ősszel, a legszebbet szeptember elsején Debrecenben, az Eger ellen. Böde híres arról, hogy gyakorlatilag szabályosan nem lehet szerelni, annyira erős, hogy lepattannak róla a védők, három emberrel a nyakán is gólokat fejel, ám az Eger ellen megmutatta, hogy igen technikás is. Mégsem csak a tekerés miatt került a listára a Fradi gólja, hanem az azt megelőző gyönyörű egyérintős támadás miatt.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
Csússz, tekerj, használd a telet! – Téli extrémsport-ajánló

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Martínezé az egyik legőrültebb statisztika a futballban

További cikkeink a témában