A héten Münchenben és Londonban nekiesnek a BL-elődöntőknek, a két esélyes hispán gárda idegenben kezd. Elemzünk.

Az APOEL Nicosia, a Benfica, az Olympique Marseille és a Milan akadt fenn a rostán, a ciprusi és a gall brigád különösebb ellenállás nélkül adta meg magát, a portugálok és az olaszok sem nyertek meccset, de legalább megizzasztották ellenfelüket. Az elődöntőben a Bajnokok Ligája döntőjének helyt adó Bayern München a spanyol bajnoki aspiráns Reallal, a meglepetéscsapat Chelsea a címvédő Barcelonával néz farkasszemet.

Bayern München – Real Madrid

A bajorok most már csak egy - vagy két kisebb - lépésre vannak egy hazai BL-döntőtől, ami hatványozottan inspirálhatja őket. Saját pályán megnyerni a legrangosabb tornát felettébb hátborzongató lehet. És érzésem szerint abszolút nem irreális az igény a fináléra, a Bayern játékosállománya és a sorozatban mutatott teljesítménye feljogosítja, hogy optimista legyen egy csúcson pörgő Real Madrid ellen is.
Jupp Heynckes együttese kétszer is 2-0-ra verte a Marseille-t a negyeddöntőben, egy körrel korábban meg hetet gurított a MU-gyilkos Baselnek. Hazai pályán, az Allianz Arénában az összes mérkőzését behúzta a München! Ez hét győzelmet jelent, 19 rúgott és 3 kapott gólt. A Zürich, a Manchester City, a Basel és a Marseille nem tudott betalálni Neuernak. A bajnokság ellenben elúszott, de azt gondolom, ebben az esetben ez előny lehet, maximálisan fókuszálhatnak a BL-re.

A Real Madrid tartja négy pontos előnyét a Barcelona előtt a La Ligában, ott azért folyamatos presszió alatt vannak a királyiak, de egyelőre bírják. Azért a hétvégi el Clásico még átírhatja ezt. De addig is Münchenre figyelnek Benzemáék, és a 7-0-0-s Bayern-index ellenére sincs okuk nincs félelemre - mert ők meg még sehol sem kaptak ki! Ötször jártak idegenben és egy helyszínen kellett gól miatt közepet kezdeniük. Moszkvában. Akkor viszont nem is nyertek a blancók.
Mindkét tréner számíthat a legjobbjaira, egyedül Van Buyten sérült. Mario Gómez 11 gólos, Cé Ronaldo pedig 8. Benzema a hét gólja mellé adott 5 gólpasszt is.

Április 17., kedd, 20:45 - Allianz Arena
TV: tv2, 20:25

(fotó: elmejorestadio.com)

Chelsea – Barcelona

A címvédő katalán egylet túl van a nehezén, ezt gondolják a szakemberek és ehhez a vonalhoz csatlakozom én is. A Milan rágósabb falatnak tűnik, mint a Chelsea, a lombardok nagyon masszív, jó formában lévő csapatot alkotnak, a londoniak most hullámhegyen csücsülnek, hét mérkőzés óta veretlenek, határozottan jó hatással volt az edzőcsere. Roberto Di Matteo felrázta a csapatot és a béklyó is lekerült néhány frusztrált játékosról - az öltöző vezérei, Terry, Lampard, Drogba és Cech visszakapták "hatalmukat". Fernando Torres meg folyamatosan megkapja a lehetőséget bizonyításra, amivel még nem élt ugyan, de vissza sem élt. Már gólt is lőtt! A Napolit 1-3-as hátrányról ütötték ki, a Benficát meg kicsi segítséggel kettős vereséggel. A Stamford Bridge-en mindenkit legyőztek a kékek, de a Barcához fogható csapat nem járt arrafelé.

A Barcelona egy 14-1-0-s mutatóval a háta mögött repült át a szigetre, idegenben nyolc meccset tudott le vereség nélkül - ezek felén nem kapott gólt, a másik felén pedig egyet-egyet. Kiváló a védelme az amúgy a támadóiról, Messiről és a gólokról híres klassziscsapatnak. A Chelsea meg most nem olyan erős, hogy fel tudja törni az Abidal nélküli, de Piquével, Puyollal és Mascheranóval felálló hátvédsort. A Bajnokok Ligájában tíz mérkőzésből nyolcat megnyert a Barca, kétszer pedig remizett. Ez idegenben 4-1-0-nak néz ki, 15 rúgott góllal és egy milánói 0-0-val.  A nagy kérdés, hogy mit tud kezdeni az angolok védelme Messivel - az argentin 14 gólnál jár a BL-ben és 62-nél az egész szezonban.
Az elmúlt hat évben hatszor futott össze a két gárda, egyszer nyert a Barca, egyszer a Chelsea, a többi döntetlen lett.

(fotó: soccerjones.com)

Április 18., szerda, 20:45 - Stamford Bridge
TV: Digi Sport, 20:15

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A Barcelona ügyesen keverte a lapokat, történelmi szerződést írhat alá a Nike-val

További cikkeink a témában