Magyarország–Finnország

Tipp: döntetlen – TippmixPro: 3.30
Fogadási határidő: március 5., szerda, 18:00

Elég erős kiindulási pont, hogy bármire is fogadsz a magyar–finnen, minimum kétszeres pénzt nyersz. Ez abban az esetben jön össze, ha a magyar válogatott nyer, minden egyéb kimenetel több mint háromszoros pénzt hoz. Ergo esélyesebbek vagyunk, de bőven nem annyira, mint amennyire azt hisszük. Finnország verhető, de nem annyira rossz ám, mint amennyire szürkének, semmilyennek tűnik, és ne abból következtessünk, hogy 2010 októberében 2–1-re nyertünk Helsinkiben. Egy év múlva ugyanis itthon már csak egy gól nélküli döntetlenre futotta ellenük.

Én inkább ezt az eredményt tartom valószínűbbnek, ami ugyan pesszimistának tűnik, de inkább csalódjak kellemesen. Persze ez nem az érzelmekről szól, egyéb indokokat is fel tudok sorakoztatni egy 0–0 mellett. Például, hogy Pintér kapitány a védekezés megszervezését tartja elsődlegesnek, korábban a Győr is masszív védekezéssel nyert bajnokságot. Most meg annyi ideje már nem volt az új szakvezetőnek, hogy a támadásvariációkkal is mélyebben foglalkozzon, inkább tolódtak naphosszat. Jó eséllyel tehát nem kapunk gólt (vagy nem sokat), pláne, hogy finn testvéreink nem túl virtuózak, előre játékban nem erősek. Ők sem. Egy Litmanen nagyon hiányzik nekik.

Nekünk meg egy jó Gera, vagy Szalai. Utóbbi gólt szerzett azon az ominózus 2010-es meccsen, most viszont a keretben sincs. Vélhetően azért, mert nincs játékban, de az is lehet, hogy másért, nem tudni. A két támadón kívül Hajnal és Korcsmár sem kapott meghívót, ellenben ott van Heffler Tibor, Orosz Márk, Szatmári Lóránd, Lipták Zoltán vagy Lencse László. Persze túl nagy mozgástere nincs a kapitánynak, nincs sok, nemzetközi porondra alkalmas játékosunk. A szisztémában lehet változás, jó eséllyel 4–3–3-at játszik a csapat, Pintér általában három belső középpályással áll fel, és az egyik lehet akár a reaktivált Tőzsér Dániel is.

A finneknek tehát már nincs Litmanenjük, de azért akadnak ám jó játékosaik. Niklas Moisander például az Ajaxban játszik rendszeresen, Markus Halsti a Malmö, Tero Mäntylä pedig az El-ben remeklő Ludogorec hátvédje. Középpályán Roman Eremenko (Rubin Kazany), Kasper Hämäläinen (Lech Poznan) és Perparim Hetemaj, elöl pedig a Celtic csatára, Teemu Pukki a legnagyobb név. A vb-selejtezőn Spanyolországban szereztek egy pontot, a beloruszok ellen pedig négyet, nem rosszak, mondom én.

Szerinted meg nyerünk? Akkor játszd meg most!

Olvass el mindent a Mesternégyes játékról, és nyerj két jegyet a Bayern München–Borussia Dortmund, az Internazionale–Napoli vagy a Barcelona–Atlético Madrid csúcsmeccsre!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Nem írtak jókat Szoboszlai Atalanta elleni teljesítményéről

További cikkeink a témában