Pepe

Az ő neve áll a szótárban az értelmetlen brutalitás címszó alatt. Egészen megdöbbentő, hogy egyáltalán felengedik még a pályára. Legutóbb azzal gyűlöltette meg magát több millió Barca-szurkolóval, hogy megtaposta a földön fekvő Messi kezét, de számos horrorsérülés köthető a nevéhez. Pepe valószínűleg vörös-zöld színtévesztő, és a gyepszőnyeg úgy hat rá, mint a bikára a vörös posztó. Mondjuk, az ő neve is a Barca-drukkerekre. Mi (a tisztelt futballszövetséggel ellentétben) az alábbi akcióért simán elküldtük volna örök életére csikket szedni a Camp Nou köré, arrafelé úgyis népszerű.

Roberto Rojas

A chilei válogatott egykori kapusa sohasem sportteljesítményéről fog az emberek eszébe jutni, bár tulajdonképpen kakukktojás a listánkon, ő ugyanis nem másokkal szemben szabálytalankodott, hanem saját magának okozott sérülést. Az 1990-es világbajnokság Brazília elleni selejtezőjében a chileiek 1-0-s hátrányban voltak, amikor Rojas kapujához berepült egy petárda. Rojas ekkor összeesett, és a vérző fejét fogta, levitette magát a pályáról, a csapat pedig (mondván, hogy nem érzik magukat biztonságban), levonult. Az csak ezután derült ki, hogy Rojas önmagát vagdosta meg a petárdafüstben egy, a kesztyűjébe rejtett borotvapengével – így akarta elkerülni a vereséget. A sors iróniája, hogy maguk a csapattársak sem tudtak Rojas magánakciójáról, így az eset után csapattársa, Patricio Yáñez nemi szervét megragadva beintett a brazil drukkereknek. Ezt a mozdulatot máig PatoYáñezként emlegetik. A félbeszakadt meccset 2-0-ával a braziloknak adták, Chilét kizárták a vb-ről (és a következőről is) – Rojast pedig egész életére eltiltották a világbajnoki szerepléstől.

Eric Cantona

Barátunk, Eric, akit a mai napig vallásos imádat övez a ködös Albionban, nem mindig viselkedett gáláns francia úriemberként aktív futballista korában. Ha beütjük a nevét egy tetszőleges keresőbe, az első felajánlott bővítmény egészen biztosan az lesz, hogy kung-fu kick. Az ominózus eset 1995 januárjában történt, a Selhurst Parkban: a hazaiak drukkere, Matthew Simmons valami nagyon csúnyát üvöltött Cantona felé, aki bedühödött, és egy pörgőrúgással elintézte a kis szemétládát. A sajátos filozófiai felfogásáról híres Cantona azt mondta: bár természetesen megbánta az akciót (naná, kilenc hónapra eltiltották), néha valakinek el kell végeznie a piszkos munkát, és a normális szurkolók érdekében orrba rúgni az ilyen gyökereket.

Nigel de Jong

Dejongolni annyit jelent, hogy gátlástalanul, feltűnően lekaszabolni valamit. Vagy leginkább valakit. Ami az eredeti célpontot illeti, Xabi Alonsónak hívták, hetekig terjedt különböző animgifek formájában a 2010-es világbajnoki döntőben ellene bemutatott thai boksz-rúgás. De Jong majdnem mehetett vissza a balettba ugrálni – egyébként ha kicsit jobban spiccel, ilyen lábemeléssel simán helye lenne a tánckarban.

Zlatan Ibrahimovic

Amióta Ibra pörge bajuszt növesztett, az embernek ránézésre se lehet semmi kétsége afelől, hogy egy igazi paraszttal van dolga. Kedvenc elfoglaltsága az ellenfél kivégzése mellett a csapattársak fejberugdosása, a játékvezetők leordítása és beszólás az edzőknek.

Joey Barton

Ő aztán igazi lúzerként kezdte profi pályafutását: a Manchester Cityben 2002. novemberében debütálhatott volna – ha nem hagyja a kispadon a mezét szünetben, hogy valaki ellopja. Talán ez okozhatta Joey agyában a szakadást, aki azóta szüntelen csépeli a Premier League mezőnyét. 2004-ben tömegverekedést robbantott ki a Doncaster Rovers ellen, ez év decemberében belenyomott egy égő csikket Jamie Tandy szemébe - mentségére szóljon, hogy Tandy megpróbálta felgyújtani a pólóját. Így mennek a dolgok Angliában. Alig pár hónappal később megtámadott egy Everton-drukkert, ezután dühkezelési tanfolyamra küldték, ami, úgy tűnik, jót tett neki, hiszen egy ideig tevékenysége kimerült a válogatott tagjainak szóbeli alázásában. Itt épp Pedersent tanítja móresre.

Luis Suárez

Alapvetően semmi probléma nem lenne ezzel a kedves uruguayi sráccal, hacsak az nem, hogy néha elpattan nála egy húr. A mosolygós Suárez ilyenkor az idült porfíria tüneteit is képes produkálni: Hollandiában előfordult, hogy harapással adta ellenfele tudtára, mennyire gyűlöli. Az Evra-afférról most nem beszélnénk, de a legutóbbi PL-fordulóban is volt egy bizarr megmozdulása, de verekedett már Affelayjal és rúgott már bele Dawsonba is. Ez itt az epic harapdálós videó.

Vinnie Jones

Minden állatok legállatabbika egy ideje már a filmvásznon mutogatja nagyszerű adottságait, legnagyobb botrányát mégis egy videokazettával okozta, 1992-ben. Vinnie ugyanis úgy gondolta, pompás ötlet összeállítania egy, a brit futball történetének legkeményebb játékosait bemutató műsort. Persze nem elrettentő példaként, hanem úgy beállítva, mintha kettős, nyílt szárkapocscsont-törést okozni a legmenőbb dolog volna a világon. Az FA-nek erről kicsit más volt a meglátása, és a fair play eszméinek bemocskolásáért súlyos pénzbüntire, plusz féléves eltiltásra ítélte Vinnie pajtást. A szövetség elnöke így kommentálta Vinnie munkásságát: „akkora agya van, mint egy szúnyognak”.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bréking: Xavi marad a Barcelona edzője

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés