Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

LeBron James kiemelkedő játékának és több kiegészítőember meglepő villantásának köszönhetően Oklahomában egyenlített a Miami az NBA-döntőben. Így a pályaelőny már a Heatnél van és úgy fest, a floridaiak felszálló ágba kerültek, aminek nem nagyon örülnek az OKC-nél. NBA-nagydöntő.

Egyenlített a Miami Heat, ami nem csak egy sima hír, annál több - Oklahomában egyenlített! Ott, ahol a San Antonio mindháromszor elbukott és egyszer sem tudta száz pont alatt tartani Durantékat. A meccs gyakorlatilag az első 8 percben eldőlt, ekkor a Thunder 12 mezőnydobásából 11-et mellélőtt és 2–18-as hátrányba került. Innentől pedig már csak futottak az eredmény után, leginkább a csereként beálló és az első meccshez képest rendkívül nagyon javuló James Harden (5 pont után 21 pont) vezetésével. Kevin Durant ismét harminc egység fölé jutott (32) és Westbrook is 27 pontig, 8 lepattanóig és 7 gólpasszig jutott, akinek a teljesítményéről Magic Johnson azt mondta a szünetben, hogy a valaha volt legrosszabb produkció, amit a liga döntőiben egy egyes posztos embertől látott. Pár hete Rondóról épp az ellenkezőjét állította. Pedig Russel mutatói nem voltak rosszak, ám roppant figyelmetlen és pontatlan volt az első játékrészben (8-ból 1 értékesített mezőnydobással startolt), képtelen volt kézben tartani a csapatát irányítóként.

A Miami képes volt változtatni az első meccshez képest és egészen más, szervezett Heatet láthattunk, ráadásul a szokásos LeBron James termelés (32 pont) mellé végre Wade is hozta a tőle elvárható átlagot (24 pont, 6 lepattanó és 5 gólpassz) és extrát hozott az újra kezdő Chris Bosh és Shane Battier. A center 16 pontos, 15 lepattanós duplája igencsak megsüvelendő, de a védőnek használt Battier 17 pontjára - 5 triplát süllyesztett el - sem számítottak Oklahomában. Így nem volt szükség a kispadra sem, mely kemény 8 pontot tett hozzá a 100-hoz. A 100 egyébként nem rossz az Oklahomának, ennyi kapott ponttal nyerni szokott, de támadásban most a három ászon kívül nem jött pont mástól, Ibaka is csak védekezésben emelkedett ki az 5 sapkájával.
Scott Brooks együttesének mindenképp kell nyernie minimum egy találkozót az American Airlines Arenában, máskülönben nem ők lesznek idén a bajnokok.

NBA, rájátszás

Döntő, 2. mérkőzés

  • Oklahoma City Thunder–Miami Heat 96–100 (15–27, 28–28, 24–23, 29–22)
  • OKC: Westbrook 27/6, Sefolosha 3/3, Durant 32/12, Ibaka 7, Perkins 4. Cs: Harden 21/6, N. Collison, Fisher 2
    Miami: Chalmers 3/3, Wade 24, L. James 32, Battier 17/15, Bosh 16. Cs: Haslem 2, J. Jones 2, N. Cole 2, M. Miller 2
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Nézd meg az első meccs összefoglalóját!

(fotó: oldyela.tumblr.com, daylife.com)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.