Jorge Jesús két egymást követő évben veszítette el a második számú európai kupa döntőjét, 2013 után a 2014-es döntőbe is bejuttatta a Benficát, ám akárcsak tavaly, idén sem örömükben sírnak a portugálok. És ez már zsinórban a nyolcadik elbukott európai fináléja volt a vörösöknek (Guttmann-átok, ugye).

Bár a meccsen többet tettek a győzelemért, ahogy ugye a közhely szól, mégsem voltak képesek gólt szerezni. Ha nem látom, nem hiszem el, mik történtek ezen a meccsen, mintha meg lett volna tiltva, hogy gólt szerezzenek a srácok. Lima és Rodrigo, a Benfica két támadója minden létező helyzetet kihagyott, körülményeskedtek, toporogtak, össze-vissza lövöldöztek.

Nem mintha a másik oldalon ügyesebbek lettek volna, ám a Sevillának kevesebb helyzete adódott. Viszont a tizenegyeseket sokkal jobban lőtték Gameiróék (Beto kivédte Rodrigo és Cardozo lövését is), így tizenkilenc meccset játszva, tehát a selejtezőből felevickélve megnyerték az Európa-ligát. Mellesleg sorozatban a harmadik európai kupadöntőjét húzta be a Sevilla, és ezt tíz éven belül. A BL után az Európai Szuperkupában is spanyol házidöntő lesz tehát.

Európa-liga-döntő, Torino

  • Sevilla–Benfica 0–0, tizenegyesekkel 4–2
  • Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Moreno – Carrico, Mbia – Reyes (Marin, 77., Gameiro, 104.), Rakitic, Vitolo (Figueiras, 111.) – Bacca
  • Benfica: Oblak – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siqueira (Cardozo, 99.) – Rúben Amorim, André Gomes – Szulejmani (A. Almeida, 24.), Rodrigo, Gaitán (Cavaleiro, 118.) – Lima
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A Barcelona ügyesen keverte a lapokat, történelmi szerződést írhat alá a Nike-val

További cikkeink a témában