Markus Stöckl már 42 éves, de él-hal a sportért. Szabadidejében a világkupában is induló MS-Racing mountain bike-csapat menedzsere, de néha ő is nyeregbe száll és megdönti a saját kerékpáros sebességrekordját. Hajmeresztő, amit csinál, mi nem hittünk a szemünknek.

Eddig egy ismerősünktől hallottuk, hogy autóval behúzták 100-110 km/órás sebességre. Egy versenybingával az is elképesztő tempó, elég egy kisebb kátyú a jó magyar utakon, és véged van...

Markus Stöckl viszont még ennél is gyorsabban szágult, általában vulkánok lankáin lódul meg, mindenféle külső segítség nélkül. Most épp saját 2011-es rekordját döntötte meg a chilei Atacama-sivatag egyik lejtőjén.

A korábbi rekordot Nicaragua egyik vulkánján állította fel, kicsit kevesebb, mint 165 km/órás sebességgel.

Most 167 km/órás sebességre gyorsult!

A rekordkísérlethez egy 3972 méter magas hegyet választott, 45 fokos dőlésszöggel az indulásnál, és 1,2 km-es sík kifutóval a hegy lábánál.

A bringás persze fel volt szerelkezve rendesen, kb. úgy nézett ki, mint honfitársa, Felix Baumgartner (aki 2012-ben szabadeséssel túllépte a hangsebességet, és 39 045 méter magasból 4 perc 20 másodperc alatt zuhant le), speciális sisakot és védőruhát viselt, tele légzsákokkal.

Bár sebességben nem érte el Felixét, és a bringája is egy teljesen átlagos downhill-bicaj volt, az osztrák bringás nyolc próbamenet után 11 másodperc és 650 méter után már el is érte a csúcssebességet. volt szüksége a csúcssebesség eléréséhez.

Óriási diadal!

(via RedBull)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés