Amit eddig is sejtettünk, az tegnap papíron is bebizonyosodott: Lionel Messi nem erről a bolygóról származik. Vagy ha igen, akkor követeljük a génjeit.

A huszonnégy éves zseni (utáljuk ezt a szót, de muszáj leírni) a tegnapi, Bayer Leverkusen elleni meccsen egy újabb lapát rekordot állított fel az eddig meglévő szekérderéknyi mellé azzal, hogy egy laza ötöst pöckölt szerencsétlen Leno kapujába. A Szikra ötször lobbant fel tegnap, összesen pedig 12 gólnál tart ebben a szezonban. Tavaly ugyanennyivel állította be Ruud van Nistelrooy rekordját a BL-sorozat végén – és idén még csak a nyolcaddöntőknél járunk.

Először is: soha senki nem lőtt még öt gólt BL-főtáblás meccsen. A Bajnokok Ligája jogelődje, a BEK történetében egyetlen egyszer volt erre példa: az Ajax játékosa, Sören Lerby 1979-ben adott high five-ot az Omonia Nicosia csapatának. (Mint az ismeretes, Puskás Ferenc az 1960-as BEK-döntőben négyet vágott az Eintracht Frankfurtnak, s ebben az idényben Messihez hasonlóan 12 góllal lett gólkirály.)

Másodszor: soha senki nem jutott még egy idényen belül kétszer legalább három gólig. Messi beérte Filippo Inzaghit is, aki egyedüliként mondhatott eddig magának három mesterhármast a Bajnokok Ligájában. Az összefoglalón pontosan látszik, hogy Messi egy képkockával mindig mindenki előtt jár. Kísérteties, nem?

Pep Guardiola mindenesetre előrevetítette, hogy Messi számára még itt sincs megállás:

„Nem könnyű öt gólt szerezni egy mérkőzésen. Ne feledjék, ezt olyasvalaki mondja, aki korábbi karrierje során csupán tizenegyet hozott össze. De Messi, ha akar, egy nap hatot is rúghat.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Öt biztosan, de akár hat olasz csapat is szerepelhet a Bajnokok Ligájában

További cikkeink a témában