Bosh és Miller kimaxolta az 5. meccset, így James tripla duplájával együtt esélye sem volt az Oklahomának. A Miami Heat a bajnok!

Masszív tripla dupla LeBron Jamestől és visszaverhetetlen feltámadás Chris Boshtól, mindez megspékelve egy kis Mike Miller bemutatóval. Ez így nagyon sok volt az Oklahomának, melyben Durant ugyan harminc pont fölé ment és Harden is megdobta az átlagát, de 121 pontot kapva nincs sansza a Thundernek.

Miamiban tehát eldőlt minden, a Heat behúzta az aranygyűrűket, nem kell visszarepülni Oklahomába. A fekete-pirosak tíz ponttal vezettek a félidőben, ám az OKC még tartotta a lépést 69–62-ig - ekkor Eric Spoelstra időt kért és varázsütésre valami megváltozott. A következő négy és fél percben ugyanis egy 19-1-es futás érkezett a floridaiaktól és három minutummal a záró negyed előtt 25 pontra hízott a Wade-ék előnye. Eldőlt. A utolsó felvonást kilenc egységgel ugyan a Thunder nyerte, de lélekben már ők is tudták, a serleg 2006 után ismét Miamiba kerül. Beérett tehát Pat Riley munkája, a nagy hármas, Wade, James és Bosh végre összerámolt egy bajnoki címet, az utolsó meccsen 26 pontos, 13 gólpasszos, 11 lepattanós tripla duplát jegyző egykori cleveleandi James végre az ujjára húzhat egy gyűrűt. Akárcsak Bosh, aki az ötödik meccsre megemberelte magát és 24 pontot tett be a közösbe. Elévülhetetlen érdemeket szerzett Mike Miller is, aki nem kevesebb, mint hét triplát süllyesztett el!

NBA, rájátszás

Döntő, 5. mérkőzés

  • Miami Heat–Oklahoma City Thunder 121–106 (31–26, 28–23, 36–22, 26–35)
  • Miami: Chalmers 10/6, Wade 20, L. James 26, Battier 11/9, Bosh 24/3. Cs: M. Miller 23/21, Haslem 1, Cole 3/3, J. Jones, J. Howard, Turiaf, Te. Harris 3
    OKC: Westbrook 19, Sefolosha, Durant 32/9, Ibaka 9, Perkins 2. Cs: Harden 19/9, N. Collison 2, Fisher 11/9, D. Cook 2, Aldrich 2, L. Hayward 2, Ivey 6/6
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1

Nézd meg a összes playoff-meccs összefoglalóját!

(fotó: parameter.sk)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A PSG hajlandó 200 millió eurót fizetni egy 16 éves futballistáért

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés