Bayern München–Manchester United

Tipp: hazai – TippmixPro: 1.25
Fogadási határidő: április 9., szerda, 20:45

Ugyan már az első meccsre is Bayern-sikert jövendöltem, de azért a manchesteri 1–1 miatt sem panaszkodhat a címvédő, így is továbbjutásra áll. Na nem mintha ez azt jelentené, hogy hátradől Guardiola csapata, náluk lesz a labda, az MU meg próbál kontrából ijesztgetni. Csoda kellene ahhoz, hogy ne nyerjen a Bayern, ezt számtalan statisztikai adattal, korábbi eredményekkel alá lehetne támasztani, hiszen már egy hete bajnok a München, kegyetlenül jók. Ami nehézség lehet, hogy Schweinsteiger, Martínez és Thiago sem játszhat, így Lahm és Kroos lesz a két belső, védekező középpályás, nincs más opció. Dante viszont visszatérhet a védelem közepére. Angol oldalon továbbra is Van Persie kiesése okoz tátongó űrt.

A Bayern az idegenbeli 1–1 után eddig tizenegy alkalomból tizenegyszer továbbjutott a BL-ben.

Atlético Madrid–Barcelona

Tipp: döntetlen – TippmixPro: 3.25
Fogadási határidő: április 9., szerda, 20:45

A Barcelona viszont a nagy ellenfél Bayernnel ellentétben rég volt ekkora bajban. A tavalyi München elleni párharc első meccse után sem volt bajban, mert gyakorlatilag már akkor kiesett, most viszont a Vicente Calderónban kellene nyerni, esetleg két- vagy annál többgólos remit játszani. Ami egyrészt azért nehéz, mert eleve egy ideje képtelen nyerni az Atlético ellen, másrészt két gólt lőni Simeone csapatának kábé olyan nehéz, mint kiejteni egy Bayernt két meccsen.

A matracosok még veretlenek a BL-ben, mindössze kétszer ikszeltek, akkor se otthon. Vagyis igen, hazai pályán mindenkit levertek: Zenit, Austria, Porto, Milan. Egyik sem Barca-magasság, csakhogy Messiék meg a legutóbbi négy egymás elleni meccsükön képtelen voltak lenyomni Costáékat. Apropó, Diego Costa! A brazilból lett spanyol Torres-utód lesérült, két nappal a meccs előtt még nem tudott edzeni. Ha nem tud játszani, Adrián López kerül a csapatba. Nagyon nem mindegy, csakhogy az Atletinek hátul kell masszívnak lennie, és tartania a Neymar, Messi, Alexis triót. Szokott sikerülni.

Úgy érzem, ismét nem bírnak egymással, a rúgott gólok száma dönthet. És a Barca védelme, ahonnan Valdés, Piqué és Puyol is kidőlt. A négyszeres BL-győztes Barcelona sorozatban hetedik alkalommal juthat elődöntőbe. Ha...

Neked mi a sejtésed? Kiesik a Barca? Meglepi az MU a Bayernt? Fogadnál is rá?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Nehéz jelzőt találni Sterling elrontott szabadrúgására

További cikkeink a témában