Az európai szezonok véget értek, mi pedig összeszedtünk nektek 10 orbitális, föld-levegő rakéta erősségű vagy éppen mesterien finom találatot! Sarokkal, ollózva, félpályán túlról, kapásból, átemelve: bejátsszuk az egész pályát!

Lex Immers

Ez az a fajta kapáslövés, ami az esetek 99%-ában a felső karéjon, vagy azon túl köt ki, esetleg Föld körüli pályára áll, de Lex Immers, a holland ADO Den Haag játékosa úgy találta el a labdát, hogy az év egyik legpazarabb bombagólja kerekedett belőle. A hágai csapat végül 2-1-re verte az FC Utrechtet.

Tal Ben Haim

Másodiknak egy mesteri találat az izraeli bajnokságból. Tal Ben Haim (aki nem az angol bajnokságban is megfordult, ugyanerre a névre hallgató játékos) a Maccabi Petah Tikva–Ironi Lishon Lezion bajnoki meccsen talált be januárban. Saját térfélről induló szólók típushibája, hogy a 70 méteres sprint után a lövés pillanatára elfogy a szufla, de itt Ben Haim egy ravasz megoldást alkalmazva rácáfolt az előítéletekre. Briliáns.

Eren Derdiyok

A svájci Derdiyok a márciusi 3-2-re végződött Wolfsburg–Bayer Leverkusen meccsen szerzett góljával vívta ki magának a jogot, hogy szerepeljen best of listánkon. Úgy festett, hogy a hosszan előreívelt labdára odaérnek a védők, de a helvét valószínűleg az egyetlen helyes megoldást választva (ha leveszi és vezetgetni kezdi, valószínűleg kudarcba fullad az akció) és azt helyesen végrehajtva betalált.

Jön Messi és Del Piero, utóbbi egy kapudöntögető bombával! Lapozz tovább!

Lionel Messi

A Barca idénye nem sikerült fényesen, igaz, Lionel Messi idén több rekordot is megdöntött, például ő lett minden idők legjobb európai (értsd: európai bajnokságban játszó) gólszerzője egy szezon során lőtt 72 góljával. Egyik csúcsmeccse a Valencia elleni volt, melynek során csapata 5 góljából 4-et ő szerzett. Mi a negyediket emeltük ki, minden további kommentár felesleges.

Iñigo Martínez

A 21 éves Iñigo Martínez a Betisben középhátvédként jeleskedik, ennek ellenére a legdörzsöltebb csatárokhoz méltó megoldással írta be magát a klub történetébe és a Player sportrovatába. Szezononként akad pár hasonló gól, de nem tudjuk megunni őket.

Peter Crouch

Kedvenc pálcikaemberünk az élő példája annak, hogy teljesen alkalmatlan testfelépítéssel is lehet nagyszerű csatár valaki. Crouchról évekig nem tudtuk eldönteni, hogy egy vicc-e avagy futballista, de ezzel végképp meggyőzött minket. Érdemes figyelni a lövőmozdulat közben a játékost, ugyanis fel sem néz. Ha nem működik a videó, itt meg tudod nézni a gólt! 

Alessandro Del Piero

Del Piero idén, 19 év elteltével elhagyta a Juvét, és az ilyen góljai nagyon fognak hiányozni a zebramezes gárdának. A találat a Roma elleni kupameccsen történt tavasszal: először ugyan volt egy kis szerencsétlenkedés a labdalevételnél, de aztán következett egyike azoknak a megmozdulásoknak, amelyek miatt Del Pierót az elmúlt 20 év egyik emblematikus futballistájának tekintjük.

Jön CR7 és egy föld-levegő rakéta! Lapozz tovább!

Joel Pohjanpalo

Ennél szebben keveseknek sikerült az első élvonalbeli meccse! Ez a 17 éves finn srác az új Jari Litmanen, legalábbis a HJK Helsinki és a Marienhamn áprilisi meccsén lőtt mesterhármasa alapján nagyon úgy tűnik. A saját nevelésű játékos fejjel, jobbal és ballal is beköszönt, nem véletlenül számít a finn futball egyik új csillagának. Tavasszal egyhetes próbajátékon vett részt a Liverpoolnál (újabb Litmanen párhuzam), szóval nem lennénk meglepődve, ha nem a finn bajnokságban töltené el legszebb éveit.

Cristiano Ronaldo

Normális esetben a kaputól távolodva, egy hangyaboly sűrűségű kavarodás közepén nem kísérelsz meg sarkalni, de ha megfelelő méretű egóval rendelkezel, akkor nem foglalkozol ilyesmivel. A megoldás a Real Madrid zseniális középpályását, Cristiano Ronaldót dicséri, nyilván emiatt a megmozdulás miatt is értékelte 10-esre idei teljesítményét, bár a Realnak csak egy 9-est adott, mert nem nyerték meg a BL-t.

José Shaffer

Aki valaha focizott, az biztosan álmodott arról, hogy ilyen gólt lő. José Shaffer, argentin védő a Beira Mar–Uniao Leira 0-1-re végződött portugál bajnokin alkotta meg ezt a műremeket. Egyszerű, átütő, őszinte és férfias.

Van még jó néhány Top-összeállításunk, nézz körül!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Újabb fogadási balhéba keveredett a korábban tíz hónapra eltiltott Tonali

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés