Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Player a csoportkör minden fordulója és az egyeneskiesés előtt jelentkezik egy kis beharangozóval és persze nem maradhatunk ki a szellemi összecsapásokból sem. A sportrovat két szerkesztője megpróbál korteskedni az adott rangadó egy-egy együttese mellett. Tippelünk és persze elemzünk. Tarts velünk! Elődöntő.

Ibériai rangadót láthatunk az Európa-bajnokság első elődöntőjében, a felső ágon Portugália és Spanyolország csap össze. A luzitánok Csehországon, a spanyolok pedig Franciaországon verekedték át magukat. Pikáns lesz a déli derbi és nem csak a szomszédi viszony miatt, hanem mert egy mini el Clásico verbuválódott össze, mi több, Cé Ronaldóék nem csak a barcelonások (Xavi, Iniesta, Busquets, Piqué, Fàbregas, Pedro), hanem saját csapattársai (Sergio Ramos, Iker Casillas, Xabi Alonso, Arbeloa) ellen is harcolnak majd. Ismerik egymást, mint a rossz pénzt.
Labdatartás vs. magányos heroikus hős.

Portugália

Unom a spanyolokat. Persze, ez az unalom az olyan ember dacos unalma, akinek csapata nem képes (és valószínűleg soha nem is lesz képes) feltörni a spanyol játékrendszert, és emiatt a kezdeti csodálat alábbhagy, és előbb sztoikus beletörődéssé, majd elkeseredett unalommá válik.

Audrey-tipp

 PortugáliaSpanyolország 0-0

Elegem van a körömpasszokból, amelyek pótcselekvésként cikáznak a spanyol lábak közt a pályán, és el lehet képzelni, mennyire őszintén beszélek, ha képes vagyok Cé Ronaldónak szurkolni inkább, mint a spanyol válogatottnak.
Szögezzük le: hányok Cétől, és mindig is tikkelő szemekkel figyeltem azt, hogyan omlanak a tinilányok a gyantázott lábai elé. Nem értem. De nézzünk már szembe a ténnyel, hogy hajzselé ide vagy oda, ez az ember most megérdemelné, hogy végre ne a másodhegedűs szerepét kelljen alakítania a Barca tündöklő iskolásfiúi mögött!
A portugál stílust még a Figóék érájában se nagyon kultiváltam, de ha lehet választani, akkor inkább nem megyek tönkre a 587438975834979 passz számolgatásában. Legyen döntetlen, és menjenek tovább a portugálok tizenegyesekkel.

Spanyolország

Az van, hogy mindenki húzza a száját, hogy ezek a spanyolok már nem azok, akik csodás játékkal Európa és a világ urai lettek. Tartják a labdát, de nem hatékonyak, nem támadnak, nincs átütő erő és különben is uncsi.

Oszi-tipp

 PortugáliaSpanyolország 1-2

Lehet, de ezek a spanyolok négy meccsből hármat megnyertek és azokon gólt sem kaptak. És a meddőnek mondott támadójátékkal azért nyolc gólt elhelyeztek az ellenfelek kapujában. Tény, nagyon furcsának hat Del Bosque vadiúj verziója, a 4-6-0-ás szerkezet, annak ellenére erőlteti a szakvezető, hogy Fábregas szenved csatárként, ellenben az írek ellen bejött Torres csatasorba állítása. De egyrészt az írek nem a franciák vagy épp a portugálok, a zöldek leverése arra volt jó, hogy a Kölyök önbizalma kicsit helyrebillenjen. A csatárnélküli szisztéma meg hozott egy horvát- és egy franciaverést is.

Gyanítom, Portugália is megküzdhet a hat középpályással, vagyis a labda a selecciónnál lesz. Az egyetlen kérdés, meg tud-e úszni néha a szélen Cé Ronaldo. Arbeloa ismeri, Sergio Ramos nemkülönben. Persze óriási hiba lenne csak a CR7-re kihegyezni a védekezést, mert akkor Nani megveri őket Jordi Alba oldalán. De a spanyolok védelme egészen pazar, ez előző nyolc meccsen kétszer kapitulált. Egynél többször most sem fog, ám ők viszont beköszönnek minimum kétszer a hátul kissé zavart portugáloknak.
Tétmeccsen két éve, a vébén találkoztak, akkor 1-0-ra Spanyolország nyert.

Stand up-tipp

Hajdú Balázsnak elég jól ment a tippelés a csoportkörben, érdemes hallgatni rá.
Íme a megérzése az első elődöntőre:
Portugália–Spanyolország 1–3 (1-1)
Cé Ronaldo ezúttal kevés a boldogsághoz a szervezetten játszó spanyolok ellen.

Európa-bajnokság, elődöntő

Olvass el mindent az összes csapatról!
Nem tudod, hol nézd a meccseket? Segítünk!

Ha szeretnél fogadni a haverokkal a meccsekre, előbb tájékozódj az esélyekről!

(fotó: que.es)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.