Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sincs más célunk új sorozatunkkal, a Re-Playerrel, mint egy csipetnyi borzongást, egy leheletnyi sóhajt, vagy némi nevetést csempészni a szürke, munkás hétköznapokba. No meg persze masszív libabőrt, hisz jórészt nagy magyar sikereket elevenítünk fel. Legfrissebb részünkben a tornacsarnokba vezet utunk, Csollány Szilveszter sydneyi hibátlan gyűrűgyakorlatát nézhetjük végig Méhes Gáborral. Még ennyi év után is alap a párás tekintet és a felálló karszőr.

Csollány Szilveszter 2000-ben, Sydneyben feltette a koronát csodás pályafutására: megannyi megpróbáltatás, ezüstérem és felfoghatatlan mennyiségű munka után felért a csúcsra – olimpiai bajnok lett. Szilas négy világbajnoki, egy olimpiai és egy Eb-ezüstéremmel a háta mögött, meglehetősen frusztráltan, amolyan most vagy soha hangulatban érkezett Ausztráliába.

Sydney 2000, Torna

A gyűrű végeredménye:

  • 1. Csollány Szilveszter (HUN) 9,850
  • 2. Dimoszthénisz Tambákosz (GRE) 9,762
  • 3. Jordan Jovcsev (BUL) 9,737

Ekkor már közel egy évtizede a világ egyik, ha nem a legjobb gyűrűse volt, mégsem tudott az egy szem '98-as Európa-bajnoki sikeren kívül számottevő eredményt felmutatni. Ami nála csakis az arany. Leginkább egy olimpiai arany.

Sydneyben a legmagasabb pontszámmal jutott a döntőbe, ahol végül egy tökéletes gyakorlattal megkoronázta nagyszerű pályafutását. Most az akkor még ismeretlen Méhes Gábor kommentálásával megnézhetjük újra a csodás gyűrűgyakorlatot. Nagyon hosszúnak tűnt az a néhány másodperc, amíg megtudtuk, Csollány nyer-e: "Írják már ki, az ég szerelmére írják már ki...! 9.85, Csollány Szilveszter olimpiai bajnok!"

(Fotó: Europress/Getty)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.