Lejátszották az NBA-döntő első mérkőzését, amit hazai pályán az Oklahoma nyert meg a Miami ellen. A meccs hőse Kevin Durant volt, aki 17 pontot szórt a negyedik negyedben és lejátszotta az MVP LeBron Jamest. Előny a Thundernél!

Igencsak meglátszott az Oklahoma Cityn, hogy már napok óta pihent, a Nyugati bajnok rozsdásan, tompán kezdte a meccset, ezzel szemben a Miami Heat nagyon koncentrált játékkal futott ki a parkettre, a Boston elleni thriller miatt ritmusban maradt a Spoelstra-brigád. A floridaiak hét ponttal nyerték az első negyedet és a félidőt is.

A Thunder a megszokott ritmusába - ami a kőkemény védekezést és a rohanást jelenti - csak a második félidőben zökkent vissza, Scott Brooks fiainak kellett egy kis idő, hogy felpörögjenek. Viszont ez elég is volt, hogy a 13 pontos hátrányból is különösebb nehézségek nélkül fordítsanak. Az alapszakasz pontkirálya, Kevin Durant 17 pontot tartogatott a negyedik felvonásra, a 23 éves kiscsatár gyakorlatilag egyedül vitte be a hátán a Thundert. A Heat feltűnően elfogyott a harmadik játékrész végétől kezdve, ezt megköszönheti az OKC a Celticsnek. Az alapszakasz MVP-je és a rájátszás pontlistájának vezetője, LeBron James 30 pontot dobott, de Wade 19 és Bosh 10 egysége elég szerény, így Battier extrája (17 pont) sem volt elég a Durant-Westbrook (27 pont, 11 gólpassz, 8 lepattanó) duó ellen. A két fiatal 63 pontot rakott be a közösbe a 105-ből.

NBA, rájátszás

Döntő, 1. mérkőzés

  • Oklahoma City Thunder–Miami Heat 105–94 (22–29, 25–25, 27–19, 31–21)
  • OKC: Westbrook 27, Sefolosha 9, Durant 36/12, Ibaka 10, Perkins 4. Cserék: Fisher 6, Harden 5/3, Collison 8, Cook
    Miami: Chalmers 12/6, Wade 19, L. James 30/3, Battier 17/12, Haslem 4. Cserék: Bosh 10/3, M. Miller 2, J. Anthony
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

(fotó: greenwichtime.com, dfw.cbslocal.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A Milant legyőzve lett bajnok az Inter

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés