Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sincs más célunk új sorozatunkkal, a Re-Playerrel, mint – ahogy William Parrish, azaz Sir Anthony Hopkins mondta a Ha eljön Joe Blackben – egy csipetnyi borzongást, egy leheletnyi sóhajt, vagy némi nevetést csempészni a szürke, munkás hétköznapokba. No meg persze masszív libabőrt, hisz jórészt nagy magyar sikereket elevenítünk fel. És mi mással is kezdhetnénk, mint a legkisebb legnagyobb és legeredményesebb női úszónk, Egerszegi Krisztina felejthetetlen szöuli győzelmével.

Egerszegi Krisztina, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Egérke a legfiatalabb olimpiai bajnokunk, az 1988-as szöuli olimpián 14 évesen verte szét a világot, köztük a félig férfi NDK-s úszókat. Miután ezüstérmet szerzett a százméteres hátúszás döntőjében, kétszázon olimpiai és Európa-csúccsal lett bajnok. Egyben a legfiatalabb magyar, valamint egyéni úszó olimpiai bajnok lett.

A fantasztikus úszását sosem felejti, aki látta, mindig jó újra nézni. Ráadásul az élményt fokozza Vitray Tamás kommentálása, és a híres "Gyere Egérke, gyere kicsi lány" mondata.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
Államosított doppingolás – Staatsplanthema 14.25

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.