Bizony, Joachim Löw az egy szem, 35 éves Miroslav Klosét nevezte a csatársorba, a többiek mind támadó középpályások vagy szélsők. Németország válogatottja tele van zseniális spílerekkel, ám legelöl igen szűkös a merítési lehetőség. De még így is az egyik legjobb csapat a Nationalelf.

Keretszűkítés volt a németeknél, de semmi meglepő nem történt, Löw kapitány Kevin Vollandot, a Hoffenheim támadóját, Marcel Schmelzert, a Borussia Dortmund bal oldali védőjét, valamint Shkodran Mustafit, a Sampdoria hátvédjét hagyta otthon. Miután csak Miroslav Klose maradt vérbeli csatár, nem kizárt, hogy spanyolosan, öt–hat középpályással állnak majd fel és az egyikük (ahogy a spanyoloknál Fábregas) lesz majd az ék. Például Götze, akit Löw ki is próbált Kamerun ellen ezen a poszton, de ott van még Müller, Reus vagy épp Schürrle is.

Aggodalomra semmi okuk a német-drukkereknek, Miro Klose 131 válogatott meccsen 68 gólt lőtt, a 2006-os vébén gólkirály volt, 14 gólja van a világbajnokságokon, amivel ő a legeredményesebb német. Szóval eléggé specialista, 35 évesen is borzasztóan érzi a kaput. No meg ott van Reus, Götze, Müller, Kroos, Özil, Podolski vagy épp Schweinsteiger mögötte, mellette, szóval nagyon jók lesznek a németek.

Nézzük, kik nyerhetik meg Németország negyedik aranyérmét:

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)
Védők: Jérome Boateng (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Erik Durm (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Per Mertesacker (Arsenal)
Középpályások: Julian Draxler (Schalke 04), Matthias Ginter (SC Freiburg), Mario Götze (Bayern München), Toni Kroos (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christoph Kramer (Mönchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Lukas Podolski (Arsenal)
Támadók: André Schürrle (Chelsea), Miroslav Klose (Lazio), Thomas Müller (Bayern München), Marco Reus (Borussia Dortmund)

Én speciel Németország végső sikerét várom, ami 6-szoros pénzt hoz majd. Velem tartasz? Fogadsz rájuk?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Távozik a Real Madrid csapatkapitánya

További cikkeink a témában