A San Antonio és a Miami is behúzta második hazai meccsét is az NBA konferencia-döntőiben, 2-0-al utazik idegenbe a két favorit. A Spurs zsinórban a 20. meccsét nyerte meg.

A San Antonio ízekre szedte, szétpasszolta és szétfutotta az Oklahomát, esélye sem volt a kékeknek. Tony Parker élete egyik legjobb meccsét játszotta (jót tett neki, hogy elvált Eva Longoriától), a francia irányítóval nem tudott mit kezdeni a Thunder - 21-ből 16-os mezőnymutatóval jutott el 34 pontig, illetve 8 gólpasszig. A híresen gyors, jó lábú és a legjobb atlétákkal felálló (Ibaka, Sefolosha, Westbrook) OKC nem tudta követni a San Antonio gyors labdajáratását, a harmadik negyedben, mínusz húsznál már Duranték lassították a játékot, ami elég bizarr. A legelkeserítőbb mégis az lehet, hogy az Oklahoma ennél többet nem tud, három legjobbja, Durant, Westbrook és Harden is idényátlaga felett dobott. Ibaka meg 10 lepattanó, 4 blokk kombóval szintén maximumon pörgött. Nem látni, hol foghatja meg Scott Brooks együttese a Spurst. A fekete-fehérek zsinórban huszadik meccsüket nyerték meg, 10-0-s mutatóval állnak a rájátszásban.

A Miami Heat hosszabbításban gyűrte le a Bostont, ismét LeBron James zseniális teljesítményével - 34 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz. Sokáig úgy tűnt, a kelták egyenlíteni tudnak, Rajon Rondo felfoghatatlanul nagy játékával a nagyszünetben hét, később 12 pont is volt a Celtics előnye. Az olimpiai keretbe be nem férő irányító 44 pontot szórt (24 kísérletéből 16 célt ért), amivel karriercsúcsot döntött, és nem mellesleg 10 gólpasszt, 8 lepattanót és 3 szerzett labdát is mellétett. Magic Johnson csak annyit mondott Rondo játékát látván, hogy „a valaha volt legnagyobb produkció, amit egy hátvédtől látott a rájátszások történelmében". Magic pedig látott már egy s mást.
James mellett természetes Wade volt a másik Miami-vezér, a hátvéd 22 pont szórt, de a döntő faktor mégsem ők voltak, tőlük ez elvárható, ellenben Mario Chalmers 22 egysége igazi pluszt hozott. Három triplát süllyesztett el az irányító.

NBA főcsoport-döntő

Keleti főcsoport, döntő, 2. mérkőzés

  • Miami Heat–Boston Celtics 115–111 – hosszabbítás után
  • Legjobb dobók: L. James 34, Wade 23, Chalmers 22; illetve Rondo 44, Pierce 21, Garnett 18

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés

  • San Antonio Spurs–Oklahoma City Thunder 120-111
  • Legjobb dobók: T. Parker 34, Ginóbili 20, Leonard 18; illetve Durant 31, Harden 30, Westbrook 27

(fotó: dailycaller.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés