Nem mondunk nagy meglepetést: Ausztria, azon belül pedig Steiermark. Viszont nagyon jó indokaink vannak, hogy miért ezzel jövünk.

Mi magyarok kétségtelenül szeretjük Stájerországot, és ezt a sógorok is tudják. Turisztikai statisztikák szerint az osztrákok és németek után magyar turistából van a legtöbb az észak-osztrák tartományban. Télen mutatkozik meg a régió igazi erőssége, az, hogy bazinagy hegyei annak, amiket aktívan birtokba lehet venni. Idén és jövő év elején is magas színvonalú pályákkal, létesítményekkel, s a hozzávaló kulináris élvezetekkel, színes programokkal várja a sportbarátokat Stereick. Összeszedtünk pár dolgot, mire lehet számítani ott az előttünk álló télen.

Világbajnokságok Stájerországban

Stájerország a világ egyetlen régiója, amely mind a 7 FIS (Fédération Internationale de Ski, International Ski Federation) világbajnokságnak otthont adott már. Ezek a következők: az Alpine Ski WM Schladmingban, a Nordische WM Ramsauban, Skifliegen a Kulmnál, Snowboard Kreischbergnél, Telemark Kreischbergnél, Ski Freestyle Kreischbergben és Grasski a Gaalban.

FIS Freestyle Ski & Snowboard VB 2015

A Snowboard VB 2003 és a Telemark VB 2009 után 2015-ben már a harmadik FIS VB kerül megrendezésre a Mura-völgyi üdülőparadicsomban 2015. január 15. és 25. között Kreischbergben és Lachttalban. Egyedülálló lesz, egy igazi premier: Kreischbergben először egyesül a Snowboard és a Ski Freestyle. Tizenegy nap alatt 23 verseny zajlik hölgyek és urak számára, akik ötven nemzetből érkeznek, és közel 1000 aktív sportoló küzd érmékért.

Hócirkusz – a vb-partik

A keretprogram is olyan látványos lesz, mint a sportversenyek. A Kreischberghalle – közvetlenül a völgyállomásnál – óriási cirkuszsátorrá változik, és mindkét vb hétvégén megtelik majd az élőműsorokkal.

A nemzetközi sípályateszt sok éve a téli- illetve síturizmus fokmérője. A teljes szezon alatt egy független szakembergárda teszteli a különböző kategóriájú sípályákat. A 2013/14-es teszteredmények alapján a díjkiosztás keretében valóságos "kitüntetéseső" hullott Kreischbergre és Lachtalra. Kreischberg megkapta az arany nemzetközi minőségi lejtő pecsétet – a minőségi lejtők legmagasabb kitüntetését! Kreischberg győzött továbbá a „Családi sípálya“, a „Barátságos hegyi személyzet“, a „Fun & Action“, a „Pálya előkészítése“ és a „Biztonság“ kategóriákban. Lachtal a nemzetközi minőségi lejtő pecsét és a kitűnően működő hegyi mentőszolgálat kitüntetést kapta.

Snocross a Turracher csúcson

A snocross gyors, sziporkázó és őrült. A snocross motocross a hóban. A snocross stopp a Turrach csúcsán 2015. március 21-én. Ekkor a snocross Európában remek ötletből kulturális látványosággá változik. Ekkor állnak meg először a Skandináviából, Olaszországból vagy Szlovéniából érkező európai profi szánkózók Ausztriában a Turrach Csúcson. A snocross több mint motorcross a hóban motorszánokkal. Mert a hagyományos futam mellett a profik sziklákon ugrálnak keresztül, több mint 100%-os lejtőkön száguldoznak, rámpákon ugornak át és szaltókat dobnak. És mindezt 150 lóerővel a lábuk között. A versenyzők az Európa Bajnokság futamai mellett itt is megmutatják tehetségüket egy „Big Air Straight Jump“ keretében.

24. Farrachi Advent

24. alkalommal tartják meg a farrachi Adventet 2014. december 4.–8. között, amely "remek ötletből" az elmúlt két évtized alatt a farrachi Advent látogatói táborában Advent időszakának legkedveltebb karácsony előtti találkozási helyszíne lett. A művészi kézművesség, a gazdag képzőművészet, a dísztárgyak, a művészi előadások, a kulináris élvezetek és a kulturális keretprogram színe kavalkádja egészen különleges hangulatot varázsol a "mézeskalács homlokzatú" Farrach Kastélyba. További program a 24. Farrachi Adventen: egy kiállítás keretein belül tekinthető meg a babaművészet számtalan remeke ... és egy "élő Betlehem" is várja a kastélyudvar látogatóit.

Ez Ausztria legszebb játszótere

Amikor a napok egyre rövidebbek lesznek, és a hőmérséklet egyre lejjebb csúszik, a tél lassan bekúszik a Red Bull Ring pályára, Spiel-Bergben azonban téli álomról mégsem lehet szó. Épp ellenkezőleg: Ausztria legszebb játszóterén, télen gazdag a sokoldalú és mozgalmas szabadidős tevékenységek választéka.

A vezetés tiszta élvezete és kisodródás a jégen; ezek állnak a téli edzések élén, legyen az KTM X-Bow, Mitsubishi EVO IX vagy saját jármű. A flotta játékosai, az Offroad-Buggys biztosítják a kalandos futamokat a téli versenypályán. Ausztriában egyedül álló a versenyképes Biathlon-lövészet a versenypályán. Sumann & Co nyomdokaiban mindenki teljes biztonságban, a legmodernebb lézerfegyverekkel élheti át a Biathlont. Ausztria legszebb játszótere gyermekek számára is igazi paradicsom. Teljesen mindegy, hogy az ember a Bull’s Lane tetőteraszának jégpályáján táncol-e, vagy a Bullen-Csúszdán át 40 méter magasból csúszik-e a versenypályára. Vidámság és akció garantált!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Brutális látvány a hatalmas, elhagyatott Csepeli Erőmű

További cikkeink a témában