Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Futball, szamba, vidámság? A világbajnokság alulnézetből egészen másképpen mutat. Ismerd meg a történet másik oldalát is!

Mario Tama fotográfus a vébé előtt két hónappal járta be Rio de Janeiro faveláit, amiket jobb szó híján gettónak vagy nyomornegyednek fordíthatunk. Miközben zajlik minden idők legdrágább világbajnoksága, és az állam 14 milliárd dollárt költött stadionokra, milliók élnek a létminimum alatt, és egy halom szociális reform csúszik, vagy talán soha nem lesz megoldva. Nem meglepő, hogy egy felmérés szerint a brazilok negyven százaléka ellenezte a vébérendezést, és a stadionépítésekbe ölt összegeket más, közhasznúbb célokra fordították volna. Mindez hatalmas szám, főleg egy olyan országban, ahol fanatikus rajongás övezi a futballt. Mindebből persze semmit nem látunk a közvetítések alatt, a stadionokon belül minden rendben zajlik. Egyelőre.

Őrjárat a Complexo da Mare favelában.

A 130 ezer főnek otthont adó favelában a drogkartellek és a milícia kezében van az irányítás.

A hatéves Jessica mosogat egy vízvezetékcsőnél.

Letartóztatás a Complexo Alemaio favelában.

Fürdőző hajléktalan a Maracana stadion közelében.

Egy kormányellenes tüntető vébérelikviákat éget a riói Központi pályaudvar közelében.

Őrjárat egy Copacabanához közel kitört lövöldözés után.

Szerinted ki nyeri a foci vébét ezen a helyszínen? A hazaiak és Argentína a legesélyesebb a szorzók alapján, fogadd meg a választottad! És nyertd meg a TippmixPro jackpotját, 10 millió forintot!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.