Időutazásunk újabb részében vízre szállunk Sydneyben, és együtt örülünk Vitrayval a férfi kajak négyes olimpiai aranyérmének.

Sydney 2000, Kajak-kenu

Férfi kajak négyes 1000 méter:

  • 1. Magyarország – Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor
  • 2. Németország – Jan Schafer, Mark Zabel, Björn Bach, Stefan Ulm
  • 3. Lengyelország – Dariusz Bialkowski, Grzegorz Kotowicz, Adam Seroczynski, Marek Witkowski

Sydneyben a kajak-kenu pálya egyértelműen a magyar férfiaké volt, noha mostanság a női kajakosaink a sikeresebbek, akkor négy aranyat nyertek a fiúk. Megboldogult Kolonics sikerét már bemutattuk a Re-Playeren, most Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor, vagyis a kajak négyes nagyszerű futamát izgulhatjuk végig újra. Nem árulunk el nagy titkot, a srácok óriási hajrájuknak köszönhetően állva hagyták a németeket, és elsőként tolták be a kajak orrát a képzeletbeli célvonalon.

A négy nagydarab fickó hibátlan pályát ment, amit az egy, kevésbé nagydarab Vitray Tamás drukkolt velünk végig a kommentátori állásban. "Gyerünk gyerekek, gyerünk, az isten szerelmére, mindent bele!", könyörgött az újságíró, a "gyere, gyere, gyere... mind a négy gyerek..." zavaros rész pedig mindig huncut mosolyt varázsol az arcra, a rutinos riporter aztán még hozzátette, hogy "...iszonyatos erővel eveznek", úgyhogy sose tudjuk meg, melyik mondatrészhez melyik passzol. No de pont az ilyenektől tud még inkább felejthetetlenné válni egy ilyen csodás olimpia aranyérem. Ki tud ilyenkor összefüggően beszélni, szofisztikáltan drukkolni...?

(Fotó: Europress/Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Távozik a Real Madrid csapatkapitánya

További cikkeink a témában