Magyar gól az izraeli ligában, tíz találat és mesterhármas az Emiratesben, villámrajtot vett a City, duplázott a Chelsea-ikon és újabb Van Persie-gól. 52. hét.

A legjobb magyar

Hrepka Ádám megszerezte első gólját az izraeli Bnei Jehudában, az MTK és Paks korábbi támadója a Hapoel Tel-Aviv elleni bajnoki 13. percében gyakorlatilag az alapvonalról lőtte ki a hosszú sarkot, remek alakítás volt. A Bnei Jehuda végül 2–1-re nyert a második helyen álló gárda ellen.

A legtöbb gól

Tíz gól esett az Arsenal–Newcastle United angol bajnoki ütközeten, ebből hetet a hazaiak lőttek. A hétből pedig hármat a szezonban abszolút háttérbe taszított egykori szupertehetség, Theo Walcott vállalt, mi több, Giroud duplájánál mindkét gólpasszt ő adta. A villámgyors szélső a 20. percben nyitotta meg a gólparádét, ami ő is zárt le a 92.-ben. A vége 7–3 lett, pedig a 73. percig még 3–3-ra álltak a szarkák. Ekkor lőtte Walcott csapata negyedik, saját maga második gólját, kivégezve a Newcastle-t.

A legsokkolóbb kezdés

Edin Džeko is élt az adódó lehetőséggel, vagyis hogy kezdőként lépett pályára – akárcsak Walcott, a hórihorgas bosnyák center is jóval kevesebbet játszik, mint amennyit szeretne és amennyi talán logikus lenne egy ilyen gólérzékeny csatár esetében. És így is ő a Man. City legeredményesebb játékosa nyolc góllal, ebből kettőt a Norwich ellen lőtt, a második és a negyedik percben. Eléggé sokkoló rajt, mégis talpra álltak a kanárik, és végül csak 4–3-ra kaptak ki.

A leghősiesebb veterán

Durván kezdett az Everton is, szintén a második percben szerzett vezetést, ám a karácsony előtt nyolc gólig jutó Chelsea nem zuhant össze. Sőt, Frank Lampard remeklésének köszönhetően elvitte mind a három pontot Liverpoolból, a Goodison Parkból, amire március óta senki sem volt képes. A legkésőbb nyáron távozó 34 éves Chelsea-legenda két gólt szerzett, megfordítva a fontos bajnokit. Zsinórban negyedik bajnokijukat nyerték meg a kékek, Rafa Benítez helye kezd megszilárdulni.


Everton 1 : 2 Chelsea by WorldGoals10

A legjobb vétel

Robin van Persie nem került kevésbe a Manchester Unitednak, ám már most látszik, megérte leperkálni érte a 24 millió fontot az Arsenalnak. A holland 14 gólnál jár a bajnokságban, és ehhez mindössze húsz meccsre volt szüksége. És milyen fontos gólokat lőtt! A West Brom ellen például csereként lépett pályára, majd a 91. percben ballal, a tizenhatosról bombázta a kapuba az MU második gólját.


Manchester United 2 : 0 West Brom by WorldGoals10

A legpimaszabb gól

A Liverpool idegenben 3–0-ra legyőzte a Queens Park Rangerst, természetesen Luis Suárez remeklésének köszönhetően. Az uruguayi csatár egészen zseniális góllal törte meg az utolsó helyen álló QPR-t, olyan könnyedén és pimasz módon verte át, majd futotta le szerencsétlen Hillt, hogy öröm volt nézni. Mindez a 11. percben történt, nem csoda, hogy hat perc múlva jött is a második Pool- és Suárez-gól.


Queens Park Rangers - Liverpool 0-3 (Highlights... by Theo7g

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
Böde, Tisza, Torghelle? – 2012 legszebb NB I-es találatai

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A PSG hajlandó 200 millió eurót fizetni egy 16 éves futballistáért

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés