Elképesztő mélységből kapaszkodott vissza a Betis, az utolsó percekben fordított az Arsenal, remek meccs Győrben, komikus gól Freiburgban, akrobatikus találat Londonban.

A leghihetetlenebb felállás

Nagyon mélyen volt a Betis a sevillai derbin, bő fél óra után háromgólos hátrányba került a Sevillával szemben. Ám a zöldek nem érezték úgy, hogy ezzel vége is lenne a meccsnek, Dorlan Pabón, majd Rubén Castro szépítőgólja, valamint Gary Medel kiállítása riadót fújt, hogy itt akár még pont is kerülhet a batyuba. Így is lett, a 89. percben Nosa Igiebor befejelte az egyenlítő találatot.

A legjobb magyar

Böde Dániel emelkedett ki a magyar mezőnyben, a Ferencváros a támadó mesterhármasának köszönhetően verte 4–2-re a Siófokot. A válogatottban is (góllal) bemutatkozó csatár a 11. percben egy akrobatikus mozdulattal szerzett vezetést a zöld-fehéreknek, ám a Siófok még tudott egyenlíteni. Erre Böde kétszer válaszolt, előbb egy szerencsésen elé pattanó labdát gurított Kurucz Péter kapujába, majd Stanley Aborah zseniális csele és beadása után ballal lőtt gólt. A Fradi centere ezzel 14 gólnál jár a bajnokságban és vezeti a góllövőlistát.

A legnagyobb kihagyott helyzet

Nem csak a legjobb magyar játékos került ki a Fradi–Siófok meccsről, hanem az évezred kimaradt helyzete is. Ha gól születik Jova Levente és Muhamed Besic szerencsétlenkedéséből, most rajtunk kuncognánk, így viszont Jusuf Dajicon röhög a fél ország. A Siófok bosnyák támadója ismét bizonyította, hogy méltán tartjuk az NB I valaha volt egyik legpocsékabb légiósának.

A legkomolyabb hajrá

A legdurvább fordítás Londonban volt, az Arsenal a 85. percig vereségre állt az Emiratesben a Norwich ellen, mégis nyert 3–1-re. Mikel Arteta tizenegyesből egalizált, a 88. percben Oliver Giroud megszerezte a vezetést, Lukas Podolski 91. percben lőtt ballábas gólja pedig bebiztosította a győzelmet.

A legviccesebb gól

A Freiburg, vagyis inkább a Hannover szerezte a hétvége legkomikusabb gólját. Egy viszonylag veszélytelenek tűnő freiburgi beívelésre a hannoveri kapus, Ron-Robert Zieler teljesen érthetetlenül mozdult ki, annyira kellemetlenül aláfutott a labdának, hogy bele se tudott simítani, csak a levegőt paskolta. Ez meg totálisan megzavarta a mögötte helyezkedő, mit sem sejtő Christian Schulzot, aki átvétel vagy felszabadítás helyett bebelsőzte saját kapujába.

A legnagyobb gála

A Dortmund egy döbbenetes hajrával, időn túli (les)góllal bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, amit most egy fürthi gálával ünnepelt meg. A minden bizonnyal kieső Greuther otthonában 5–0-ra nyerte az első félidőt a Borussia. Főleg Mario Götze brillírozott – két gól, egy gólpassz –, sajnos épp a mi Varga Józsink kárára, akiből többször hülyét csinált, a szünetben le is kapták szegényt. Igaz, Götzét is, de őt jutalomból. A második félidőben még egy-egy gól esett, így hat egyre nyert a Dortmund.

A legnagyobb gól

A Pécs horvát védője, Andrej Causic nagyjából harminc méterről gondolta úgy, hogy elvállalja a szabadrúgást, igaz, ehhez meg kellett győzni Wittrédit is, aki szintén nagyon szerette volna rásuhintani. Némi edzői rásegítéssel sikerült is, Causic meg orbitális nagy gólt lőtt a hosszú felső sarokba.

A legnagyobb rangadó

Mármint magyar rangadó. A tabella élén álló Győr a tavasszal remeklő, nagyszerű focit játszó Videotont fogadta. Ha nyer, végleg leszakítja a fehérváriakat, a Vidinek meg nagyon kell a pont, mert minimum dobogós szeretne lenni. Nos, az első félidőben lefocizták a vendégeket Kovácsék, rengeteget helyzetet dolgoztak ki, bucira verhették volna Pintér Attila csapatát. A szünetben szerkezetet váltott a Győr, sikeresen, a második játékrészben ugyanis kiegyenlített játék folyt, mégis megszerezte a vezetést a Videoton. De csak három percig örülhetett, mert Djordje Kamber egyenlített. A vége 1–1 lett, a meccs pedig nagyszerű volt, élvezhető, nem csak magyar szinten.

A legakrobatikusabb

A legakrobatikusabb gólt Demba Ba lőtte, a Chelsea csatára David Luiz közel ötvenméteres átadását félfordulattal, a levegőben úszva lőtte be a Manchester City kapujába. Gyönyörű volt, de boldog nem lett tőle London, mivel a City kettő egyre nyert és jutott be az FA-kupa döntőjébe.

(Fotó: Europress/Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Újabb fogadási balhéba keveredett a korábban tíz hónapra eltiltott Tonali

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés