A Liverpool a 97. percben egyenlített, a Tottenham fantasztikusan hajrázott, az Újpest remekül rajtolt, a Bayern fél tucattal gálázott, Van Bommel bombázott.

A leghektikusabb rangadó

A Premier League 34. fordulójában két komoly rangadót is rendeztek, a Liverpool–Chelsea volt az eseménydúsabb. A 26. percben a mezőny egyik legalacsonyabb tagja, Oscar fejelt gólt, aztán jött Luis Suárez és gyakorlatilag egyedül lett főszereplő – előbb nagyszerű gólpasszt adott Daniel Sturridge-nak, majd a saját tizenhatosán belül kezezett, a büntetőt pedig Eden Hazard gurította be a jobb alsó sarokba. És a lényeg még hátra volt!

Az uruguayi olykor a fogát is használja meccs közben, korábban még Ajax-játékosként harapott, most pedig a levakarhatatlan Braniszlav Ivanovicsot akarta megenni. Egy rágcsálóra hajaz, akinek folyamatosan harapnia kell, mert nő a foga. De legalábbis mindenképp egy állat... Aztán a slusszpoén is az övé lett, a hatperces hosszabbítás lejárta után fél perccel fejjel vette be Petr Cech kapuját, vagyis a vége 2–2 lett.

A leghatékonyabb hajrá

A PL másik rangadóját Londonban játszották, a BL-t érő negyedik helyre hajtó Tottenham a Manchester Cityt fogadta. Amely nem volt kedves vendég, már a negyedik percben előnybe került Samir Nasri góljával. A 75. percig vezettek az égszínkékek, aztán hét perc alatt hármat lőtt a Spurs: Gareth Bale remek labdáját Clint Dempsey passzolta be, aztán Jermain Defoe bombázott a hosszúba, végül ismét Bale villant, de ezúttal maga fejezte be a támadást.

A legjobb rajt és a legpimaszabb tizenegyes

Az Újpest, egészen pontosan Kabát Péter teljesen leforrázta a pécsieket: a hetedik percben már kétgólos előnyre tettek szert a pestiek, a korábbi válogatott csatár két góljával. Végül 4–2-re nyert az Újpest, a Pécs egyetlen öröme Wittrédi Dávid tizenegyese lehetett, melyet laza panenkával pöccintett a kapuba. 

A legsimább győzelem

A Bundesligát már megnyerő, a Bajnokok Ligája elődöntőjére készülő Bayern München nem lassít. Miután a Német Kupában 6–1-re szétszedte a Wolfsburgot, négy nap múlva pont ennyire verte tartalékosan a Hannovert. Mandzukic távollétében Mario Gómez és Claudio Pizarro is kezdett, mindkét játékos duplázott, sőt, utóbbi két gólpasszt is jegyzett. A Lahmot, Schweinsteigert, Dantét, Robbent és Javi Martínezt is pihentető bajorok zsinórban tizenharmadik győzelmüket húzták be a bajnokságban.

A legtávolabbi gól

Cleiton Xavier konkrétan a félpályáról lőtt gólt, egészen pontosan középkezdésből. Az ukrán Metaliszt hazai pályán kapott gólt a Csornomorectől, ám nem sokáig örülhettek a vendégek Burdujan góljának. Dmitrij Bezotosnyij kapus még az ünneplés után bandukolt vissza kapujába, amikor a kezdőkörből jött a tökéletesen kivitelezett, precíz ívelés a braziltól. Végül a találkozót 3–1-re nyerte a Metaliszt Harkiv.

A legnagyobb gól

A hétvége legnagyobb bombáját a PSV 35 éves középpályása, Mark van Bommel küldte a kapura. Az AZ Alkmaar elleni bajnoki 35. percében huszonegy méterről, szabadrúgásból, teli csüddel bikázott a jobb felső sarokba. Védhetetlen. A meccset 3–1-re nyerte a PSV.

A legnagyobb kihagyott helyzet

A Videoton könnyedén, kettő nullra verte a Paksot, ami bőven lehetett volna három, vagy több is. Erről a meccsről érkezett ugyanis a legnagyobb kihagyott helyzet, Torghelle Sándornak nem sikerült az üres kaput eltalálnia – a 33. percben egy kapufáról visszapattanó labda találta meg a mi Sanyinkat, aki hat méterre, pont középen állt a kapuval szemben, a kapus pedig a kaputól négy méterre feküdt az alapvonalon. De a center így is mellébelsőzött. Még maga is mosolygott a bénázáson.

(Fotó: Europress/Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A City középpályása odaszúrt a Real Madridnak: Csak egy csapatot láttam a pályán

További cikkeink a témában