A Fradi nyerte az örökrangadót, Van Persie továbbra is megállíthatatlan, a Barcelona egy félidőt gálázott, Lampard bombagólt lőtt, fordulatok Kaposvárott, szenvedett a Real Madrid.

A legjobb fiatal magyar

Holman Dávid lehet az új Gera. Egyelőre némi túlzással... A Fradi fiatal középpályása nagy tehetség, remekül bánik a labdával és Moniz edző bizalmának köszönhetően egyre magabiztosabb – és sorra szerzi a gólokat. A Győr ellen hatalmas gólt lőtt a 20 éves játékos, az MTK elleni bajnokit pedig egy remek fejessel döntötte el. Mivel előtte már Józsi is betalált, 2–0-ra nyerte a Ferencváros az örökrangadót.

A legjobb rajt

Elképesztően kezdte a bajnokságot a Barcelona, és ezáltal elképesztően kezdte barcelonai pályafutását Tata Martino mester. Az új edző egy viszonylag sima, 7–0-s sikerrel bizonyította, hogy remek edző (illetve az is kezd bebizonyosodni, hogy akár mi is ülhetnénk ennek a Barcának kispadján, vagy akár egy magyar tréner is...). Már az első játékrészben kiütötte a Levantét a bajnoki címvédő, hat nullás vezetéssel mentek pihenni a csapatok, a második játékrészt csak a szabályok miatt játszották le.

De akadt néhány érdekesség még akkor is: beállt, vagyis debütált Neymar, Messit lecserélték ("Megbeszéltem Leóval, hogy olykor neki is szüksége van pihenésre. Persze amikor szoros az eredmény, a legnagyobb bolondság lenne őt lehozni a pályáról" – nyilatkozta Martino), a Barcelona pedig rúgott még egy gólt, amit a sevillaiak ajándékoztak a hazaiaknak.

A legnagyobb gól

José Mourinho megkezdte pályafutása újabb Chelsea-fejezetét, méghozzá sikerrel. A régi-új csapata egy kettő nullás Hull City elleni győzelemmel rajtolt, ám nem törte össze magát a londoni együttes, hosszú még az idény. Az biztos, hogy a portugál bízik a fiatalokban (De Bruyne, Hazard és Oscar kezdett a középpályán), és Frank Lampardban is – a 35 éves középpályás pedig egy hatalmas szabadrúgásgóllal hálálta ezt meg.

A legpechesebb

A Nürnberg kettő kettes döntetlent játszott az újonc Herthával, pedig a vezetést még a hazaiak szerezték meg, aztán viszont a hétvége legszerencsésebb góljával egyenlítettek a berliniek. Allagui húzogatott a tizenhatoson belül, majd lőtt, ami lecsúszott, ám pont mellbe találta Dabanlit, akiről a kapuba pottyant a labda. Pech.

A legfontosabb

Nem sok nehezebb feladat van a labdarúgásban, mint Sir Alex Ferguson után leülni egy csapat kispadjára. Illetve A csapat kispadjára. Így a Man. United Swansea elleni bajnoki rajtját választottuk a legfontosabb meccsnek, David Moyesnak az volt, kicsit a világ labdarúgásának is. Mivel Robin van Persie ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta (gólkirály volt), nem volt nehéz dolga a vörös ördögöknek – a holland két csodás gólt lőtt, az MU 4–1-re győzött.

A legmozgalmasabb

Ha nem is jó, de legalább mozgalmas, izgalmas meccset játszott egymással a Kaposvár és az Újpest. A kiesési rangadón a vendégek szereztek vezetést tizenegyesből, ám a Kaposvár Petrache és Thian góljaival fordítani tudott, csakhogy a végén maradt még csattanó, Lázár Bence a 87. percben szerzett egy pontot a lila-fehéreknek.

A legszenvedősebb

Akárcsak a Barcelona, a Real Madrid is három pontot szerzett a Primera División rajtján, de micsoda különbség volt a két győzelem között. Amíg a katalánok gáláztak, addig a királyi gárda a 86. percben szerezte meg a győztes gólt. A Betis szerzett vezetést a Bernabéuban, Jorge Molina a 14. percben lőtt gólt, ami felébresztette a Realt, sorra dolgozta ki a helyzeteket, Karim Benzema tizenkét perc múlva egyenlített is. Ám a fordítás nem sikerült egyhamar, sőt, a vendégek remekül játszottak, kidolgoztak néhány komoly helyzetet. Aztán jött a fiatal spanyol csillag, a Málagától igazolt zseniális középpályás, Isco és bebólintotta a győztes gólt. Végül megérdemelten nyert Carlo Ancelotti csapata, vagyis az olasz is győzelemmel debütált.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Már csak két-három poszton van kérdőjel a magyar Eb-keretben

90-es tempónál bukott óriásit a világ egyik legjobb bringása

További cikkeink a témában