A Sampdoria hengerelt, az Ajax sima győzelmet adott le, a Liverpool harmadosztályú csapat ellen égett, a Mainz pedig Szalai két góljával győzött.

A legsimább

Nem sokan gondolták, hogy a hétvége legsimább győzelmét a gyengécske Sampdoria tudja majd felmutatni. A genovaiak a négy gólt rúgó argentin Mauro Icardi vezetésével söpörték el a Pescarát. A parádét egy tizenegyes nyitotta meg, melyet a másik légiós csatár, Eder váltott gólra, aztán az első félidő végén indult be Icardi, és a vége 6–0 lett. A 19 éves fiatalember hét gólnál jár a bajnokságban, az ő duplájával verték a Juventust is, nem véletlenül rebesgetnek már most vele kapcsolatban sztárklubokat (Chelsea, Tottenham).

A mesterhármas

A karját törő Iker Casillas nélküli Real Madrid a második félidő elejéig képtelen volt feltörni a Getafe védelmét, ám ekkor, az 53. percben Sergio Ramos betalált. Ezután megjött CéRonaldo is, aki tíz perc alatt mesterhármast ért el, és végül 4–0-ra nyerték a blancók a városi derbit.

A mesternégyes az újabb csúcs

CR7 mesterhármasa inspiráló volt Leo Messinek, aki az Osasuna ellen rálicitált a portugál kihívására – négyet vágott. Ezzel a mini argentin sorozatban a tizenegyedik mérkőzésén szerzett gólt a Primera Divisiónban, amire még nem volt példa a liga történetében. Mellesleg megszerezte kétszázadik spanyol bajnoki gólját (majd a 201. és 202.-et is), és ezzel ő lett a valaha volt legfiatalabb futballista, aki átlépte ezt az álomhatárt. A Barcelona amúgy 5–1-re nyert, tartva a tizenöt pontos fórt a Reallal szemben, mellesleg tizennyolc bajnoki óta legalább két gólt lőnek.

A legjobb magyar

Szalai Ádám még nem döntött csúcsot, csak beállított, de minden bizonnyal hamarosan egyedül áll a Legtöbb magyar gól a Bundesligában elnevezésű verseny élén. A Greuther Fürthnek – tehát Stieber csapatának – kettőt lőtt, így tizenegy gólnál jár, annyinál, amennyit Détári Lajos rúgott az 1987–88-as idényben. És ha nem jön közbe sérülés, akkor még tizenöt meccse van Szalainak, hogy növelje góljai számát. Illetve csak tizennégy, mert öt sárga lapja miatt a következő fordulóban nem játszhat. A Bayern München ellen.

A legnagyobb fordítás

Az Ajax Arnhemben játszott rangadót, igen, azt, merthogy a hazai Vitesse az év meglepetéscsapata, már a negyedik helyen áll. Ehhez kellett egy szenzációs fordítás is, az Ajax ugyanis már 2–0-ra vezetett a 64. percben, de nem adta fel a sárga-fekete csíkos brigád. Az utolsó húsz percben háromszor találtak be Vermeer kapujába.

A legnagyobb meglepetés

Az FA-kupa mindig is a kicsik terepe volt, mármint abból a szempontból, hogy ott aztán megmutathatták magukat, és nagy csapatok skalpjait gyűjtögethették. Most épp az Oldham Athletictől zeng Anglia, a harmadosztályú csapat a Liverpoolt ejtette ki a negyedik fordulóban. Pedig a vörösök nem tartalékoltak, Rogers mester a legjobbjait vonultatta fel.

A legakrobatikusabb

A Milan El Shaarawy góljával minimális győzelmet aratott Bergamóban, az 1–0-s sikerhez kellett Philippe Mexès akrobatikus mentése is – a francia védő a 88. percben fantasztikus, ibrás légi sarkazással mentett az Atalanta támadója elől.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A sportrovathoz
Tarzant is simán legyőzték volna napjaink paralimpikonjai – Infografika

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Milák Kristóf edzője elmondta, milyen téren kell előrelépnie tanítványának az olimpiáig

További cikkeink a témában